• 30 Eylül 2013, Pazartesi

Daha ne kadar yutturacaksınız?

Çine'nin en büyük sorunu maden tozudur. İlçenin etrafında kurulu maden tesislerinin çıkardığı slikosist içerikli, görmediğimiz tozlar ciğerlerimize yapıştığı için akciğer kanseri vakaları ilçemizde çok fazladır.

 

Dört bir tarafı dağlarla kapalı olan ilçemiz, derin bir çanağın dibi gibidir. Rüzgarla kalkan tozlar üstümüze geliyor. Görmüyoruz ama soluyoruz. Sonra akciğerimizin üstünü kaplıyor, gözenekleri tıkanan ciğer pompalama görevini sağlıklı yürütemiyor. Tozlar daha sonra girdiği gözenekleri deliyor ve eleğe dönen akciğer ile birlikte vücut tümüyle iflas ediyor.

 

Bu konu ne hikmetse çok fazla konuşulmuyor. Konuşulsa da hemen unutuluyor. Muhtarımızın biri AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem'den bu konuda uzun zaman önce yardım istemişti. Vekil de Aydın Halk Sağlığı İl Müdürünü telefonla arayarak çalışma yapılmasını ve sonuçlarının kamuoyu ile paylaşılmasını rica etmişti. Orada kaldı.

 

Kaç defa sorduk, hatırlattık. Ne çalışma yapıldı ne de bir açıklama.

 

Ey Çineliler; hepimiz potansiyel akciğeri kanseri hastası adayıyız. Bize bu tozu madenciler tek başına yutturmuyor. Yönetenlerle birlikte yapıyorlar bu zalimliği.

 

Ey yönetenler, tozu yutuyoruz ama yutturanlarla yan yana olduğunuzu da biliyoruz. Biz Çineliyiz, maden tozu yutarız ama kül yutmayız.

 

Çünkü kül yutmak, öldürmüyor... 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.


Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.