• 14 Mart 2014, Cuma

Osman Aydın Çine’de oy isteyemez

Çine’de üç dönem belediye başkanı seçilen, koltuğu ısrarla istediği kişiye bırakan Osman Aydın, seçimlere çok az bir süre kalmasına rağmen Çinelilerin karşısına çıkmadı. Ya insanların karşısına çıkacak yüzü yok ya da ısrarla koltuğu bıraktığı kişinin, arkasında duramıyor…

İnsanların karşısına çıkacak yüzünün olmaması gayet normal bir durum. Onlardan aldığı yetkiyi büyük bir çoğunlukla kendi çıkarları için kullandığını hep beraber yaşadık, gördük. Çıksa bugün meydanlara kanalizasyon ve arıtma tesisi yaptığı dışında söyleyeceği ne var? Organik tarım çalışmaları da, kendi özel vakfının üretici üzerinden rant elde etmesinden öteye geçmiyor. Devletin desteğini, iktidar partisinin Çine’deki temsilcilerinin basiretsizliğinden yararlanarak kendi meziyetiymiş algısıyla organize etmedi mi? Üreticiyi düşünse bunu kamu üzerinden yapmaz mıydı?

Eğeri kaltak Osman

Şalvarı şaltak Osman

Ekende yok, biçende yok

Yiyende ortak Osman…

Bu dörtlünün orijinali böyle değil ama ben biraz değiştirdim…

Çine Belediye Başkanı iken, belediyenin su fabrikasına rakip işletme kuran, belediyenin fabrikasının müdürünü ve pazarının büyük bir bölümünü kendi fabrikasına kaydıran, Çine OSB’de özel projesi için gerekli trafoya 300 bin TL belediye bütçesinden para ödeyen, fabrika bacaları tüttürmeyi vaat ettiği OSB’nin kendi meyve bahçesine organik tarım sertifikası almasına engel olmasından rahatsızlanan ve kapanması için dua ettiği iddia edilen ve yaptığı her çalışmada şahsına hizmet edecek işlere odaklanan bir adamdır, Osman Aydın. Nasıl Çinelilerin karşısına çıkacak, halefi için nasıl oy isteyecek?

Çineliler onun gerçek yüzünü gördü, halefi de. Eminim ki, Enver Salih Dinçer selefi Osman Aydın’ın kendisi için oy istemesinden zarar göreceğini iyi biliyordur. İhtiyacı olmadığını da düşünüyorum. Çünkü boynuz kulağı geçti. Meclis sıralamasında istediği ismi koymamaları güzel, tebrik edilecek bir restti.

Bütün bunları neden mi yazdım; çünkü herkes “Osman Aydın görünmüyor, nerede biliyor musunuz?” diye sorduğu için…

Özet geçtim, halkın koltuğunda, kendi çıkarlarına hizmetini anlatmak için kitap bile yazabilirim.

Belki de yazarım.

Kayıt da, belge de çok.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.


Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.