• 24 Ekim 2013, Perşembe

Ağaç yaşken eğilir

 

Eğitim, hayatımızda önemli bir yere sahiptir. Eğitimin niteliği ve kişiye hangi yaşta verildiği ayrı bir öneme sahiptir. Eğitim küçük yaşta başlamalıdır. Çocuk yapısı bakımından balmumuna benzer. Ona istediğimiz biçimi verecek en uygun zaman çocukluk çağıdır.

Yaş ağacı nasıl kolay eğip bükebilirsek; çocuğu da ailesine, ülkesine, insanlığa yararlı bir şekilde yetiştirebiliriz. Yetişkin insanların düşüncelerini, alışkanlıklarını değiştirmek zor olduğu için çocuğu da yaş ağaç gibi küçük yaşta ele alıp yetiştirmek gerekir. Okul öncesi eğitim, çocuğu yetiştirme konusunda bu nedenle çok büyük bir öneme sahiptir. Okul öncesi eğitimle, çocuk, kişiliğinin oluştuğu bir dönemde önemli davranışlar kazanır.

Çocuk, okul öncesi eğitimle okul ortamını, arkadaş edinmeyi, paylaşmayı , işbirliğini, dostluğu, yardımlaşmayı, sevgiyi, saygıyı, toplum içinde hareket etmenir. Okul öncesi eğitim zamanı, çocuğun kişiliğinin gelişmeye başladığı bir dönem olduğu için çocuğun bu dönemde yaşadığı olaylar ve öğrenmiş oldukları çocuğun hafızasında önemli bir yere sahip olur ve hayatını önemli ölçüde etkiler.

Okul öncesi eğitim sevgi ve saygıya dayalı ve veliler ile işbirliği halinde olmalıdır. Çocuğunuzu yetiştirirken öğretmen ile işbirliği halinde olmanız gerekir. Çocuğunuzun istediğiniz şekilde yetişmesi için öğretmen ile iletişim halinde olmanız ve işbirliği yapmanız çok yararlı olacaktır. Çocuğunuzun okulda öğrendiklerini evde devam ettirmesi onun alışkanlıklarını büyük ölçüde etkiler, böylece çocuğunuzun istediğiniz alışkanlıkları kazanması daha kolay sağlanmış olur. Eğitim öğrenci, veli, öğretmen üçgeninden oluşan bir platformdur ve bu birliktelik ne kadar bilinçli ve sağlıklı olursa çocuk da o kadar başarılı olur.

Çocuk da zeka gelişiminin % 70 lik kısmı 7 yaşına kadar tamamlanır ve öğrenme becerisi büyük oranda okul öncesi dönemde gelişir. Çocuğun bu yaş döneminde yaşamış olduğu sapmalar ve olumsuzluklar bütün yaşamını olumsuz yönde etkiler. Okul öncesi eğitimle farklı sosyal çevrelerden gelen çocuklar için ortak bir öğrenmee, yetişme ortamı oluşur. Aile ile işbirliği halinde gerçekleştirilen okul öncesi eğitim, çocuğun daha yaratıcı, ileriyi görebilen, yeni fikirler üretebilen ve çevresini kendi amaçları doğrultusunda yönlendirebilen bir birey olarak yetişmesini sağlar. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.


Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.