• 19 Nisan 2011, Salı

Çineli olmak başkadır

Amerika’da bilim adamları insanları en çok mutlu eden unsurları tespit etmek için bir araştırma yapmışlar. Bu araştırmanın sonucunda birinci sırada; inanç, ikinci sırada da; topluluktan güç almak gelmiş. Servet kazanmak, aşk vs. daha sonraki sıralarda yer almış.

Bu araştırmadan anlaşılacağı üzere mutlu olmanın en önemli iki yolu var. Bunlardan biri inanmak ve inandığın gibi yaşamak, ikincisi de topluluklara mensup olmak ve o topluluktan güç almaktır.
Mutlu olmanın birinci sırrı ile ilgili öneride bulunmak haddim değil ama ikinci sırrı ile ilgili birkaç diyeceğim var. Bir siyasi partinin mensubu olmak, takım tutmak, cemaate üye olmak v.b. şeylerin insanları mutlu etmesi bu toplulukların her zaman ivmelerini korumasının hatta arttırmasının yegâne nedenidir. Çinelilik duygusu da Çine’nin ivmesini koruması ve arttırması için önemli olabilir diye düşünüyorum.

Şahsen ben Çineli olmaktan dolayı mutlu oluyorum. Eğer sizde Çineliyseniz Çineli olmakla gurur duyabilir, mutlu olabilirsiniz. Çünkü sizde 54 bini içeride yaşayan, 150 binden fazla üyesi olan bu güzel topluluğun bir mensubusunuz.

Bu mutluluğu yaşamanın da diğer mutluluk veren topluluklarda olduğu gibi bir bedeli var. O yüzden ben gazeteci olarak Çineliliğin hakkını işimi en iyi şekilde yaparak vermeliyim, siyasetçi, öğretmen, doktor, zanaatkâr ve Çineli olan herkes elinden geldiğince Çineliliğin hakkını vermek için işini iyi yapmalı. Bir marangozun Bodrum’da takacağı hatalı iş Çine sanayisine ne denli zarar verirse, bir Çineli siyasetçinin, gazetecinin, öğretmenin yapacağı yanlış bir iş de Çine’ye ve Çineliliğe o denli zarar verir. Yani sözün kısası Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Vatanını en çok seven işini en iyi yapandır” sözünü unutmamak gerekiyor.

Çineli olan herkesi Çinelilikle mutlu olmaya davet ediyorum. “Aynı şey başka memleketliler için geçerli değil mi” diye düşünenlere de en az o başka memleketliler kadar bizim de memleketimizle gurur duyma ve mutlu olma hakkımız olduğunu hatırlatıyorum. 

Bana göre Çineli olmak başkadır ve mutluluk verir.

Ne mutlu Çineli olabilen ve Çineliliğe güç katabilenlere!

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.


Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.