• 13 Haziran 2011, Pazartesi

Çine kazandı

24'üncü Dönem Milletvekili seçimlerini bütün yoğunluğu ve yorgunluğu ile geride bıraktık. Bu seçim sürecinde en az siyasetçiler kadar hatta daha fazla biz gazeteciler yorulduk. “Acaba memleketimiz için ne gibi yararlı şeyler söyleyecekler” düşüncemizle bazı günler gece yarılarına kadar adayları takip ettik. Masamızda uyuya kaldığımız günler de oldu. Çinemiz, Aydınımız ve ülkemiz için helal olsun.

Bana göre bu seçim birçok açıdan kalitesi çok yüksek bir seçim oldu. Aydın’da bir birinden güzel isimler seçilmek için yarıştı. Bu güne kadar dördü genel, üçü yerel ve ikisi de halk oylaması olmak üzere oy kullandığım dokuz seçimin içinde en çok bu seçimi sevdim. Çünkü oy kullanmaya gittiğimde insan olduğumun farkına vardım. Sandık şeffaf, mühür kaşe şeklinde, oy kabini çok hoş, oy pusulaları beyaz kâğıt ve baskısı renkliydi. Yıllardan bu yana süren AB’ye girme çabasının boşuna olmadığı kanaatine vardım.

Çine Hüseyin Özkan ilköğretim Okulu’ndaki 1047 numaralı sandığa eşim ile birlikte sabahın erken saatlerinde gittik. Yanlış kapıdan girdiğimiz için bahçede bulunan CHP Çine Belediye Meclisi Üyesi Muammer Direk’in diline düşmenin mahcubiyetini de yaşadım. Bağırarak, “Bir de gazeteci olacaksın, daha oy kullanacağın sandığa nereden gideceğini bilmiyorsun” deyip golünü atan Direk, çıkışta da devam etti. Yanında oturan AK Partili Sabahattin Kocabıyık’ın benim sandığa gelmemden dolayı çok memnun olduğunu, yüzünde güller açtığını söyledi. “Haklısın abi, o benim köylüm ve gelişimden mutlu olduysa bende çok mutlu oldum” dedim. Hep beraber gülüştük ve oradan ayrıldık.

Çine sıkıntısız huzurlu bir seçim geçirdi. Bize sıkıntı olarak iletilen sadece iki konu vardı. Birincisi Çine Muhsin Kalkan Anadolu Ticaret ve Ticaret Meslek Lisesi’nde üçüncü kata konan sandığa yaşlı, engelli ve hasta seçmenlerin çıkmakta güçlük çektiği yönündeydi. İkinci şikâyet ise Hüseyin Özkan İlköğretim Okulu’nda bir sandıkta başörtülü olduğu için MHP’nin sandık görevlisinin kurula alınmamasıydı. Bu iki sorun dışında bize ulaşan bir şikâyet olmadı.

Eski Çine Belediye Başkanı Osman Aydın,  üç dönem üst üste seçilmiş olmasının sinerjisini daha geniş alana yayarak CHP’nin Aydın’da oyunu arttırmasında çok etkili oldu. Çinelilerin birçoğunun zaten sevdiği Osman Aydın ile diğer ilçeler ve Aydın Merkezde yaşayanlar bana göre ilk görüşte aşk yaşadı. Tarım ve köylü ile ilgili söylemlerinin, kesinlikle oy olarak CHP’ye döndüğü kanaatindeyim. Çine’de ‘Çine’nin evladı’ sloganı ile oy isteyen Aydın, neticede milletvekili olmayı başardı. Bu dönemde de Aydın’ın CHP’den Çineli bir milletvekili var.

Bana göre Çine’nin bu seçimdeki kazanımı Osman Aydın’ın milletvekili olması ile sınırlı kalmadı. Seçilemeyen AK Parti Dördüncü Sıra Adayı, Halkbankası Genel Müdür Yardımcısı Çineli Mustafa Savaş, seçim çalışmasını büyük oranda Koçarlı, Karpuzlu ve Çine’de sürdürdü. Kısa sürede Çine’de partililerinin ve özellikle sağ seçmenin gönlünü kazanmayı başardı. Söylemleri ve seçilmeden yaptığı bir takım şeyler Savaş’ın siyasete girmesinin ve Çine’de yoğun çalışma yürütmesinin gelecek dönemde de Çine için çok yararlı olacağının işaretiydi.

Bu seçimde Çine bir evladını milletvekili yaparken, çok değerli, bürokrasi ve iş dünyasında geniş bir çevreye sahip olan güçlü ve kudretli, bir evladının da varlığından haberdar olmanın kazanımını yaşadı.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.


Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.