• 24 Mart 2014, Pazartesi

Çine çok şanslı

Pazar günü sandığa gideceğiz ve Çine’mizin yeni belediye başkanını seçeceğiz. Bu dönem Çinelilerin işi biraz zor, çünkü adayların her biri birinden daha değerli…

CHP’de, Osman Aydın’dan devraldığı koltuğu ve makamı karar alma güçlüğüne rağmen 3 yıldır başarılı bir şekilde taşıyan Enver Salih Dinçer var. “Osman Aydın’ın kuklası”, “Osman Aydın’ın devamı” gibi yakıştırmaların doğru olmadığını ortaya koymayı da başardı geçen sürede bana göre Salih Dinçer. Belediyenin olanaklarını sürekli kendi şahsi işleri ve hedefleri için kullanan Osman Aydın’ın Çine’de kirlettiği CHP’li belediyeciliği de büyük oranda temizledi diye düşünüyorum. Çine Gelişim Vakfı aracılığı ile Osman Aydın’ın Çine Belediyesinin kaynaklarını çarçur etmesinin de önüne geçtiği kanısındayım. İlk seçildiğinde kendisine, “Belediyelerin ne kadar borcu olduğunun önemi yoktur. Önemli olan hizmettir, hizmet için borca girmekten çekinme” önerisinde bulunmuştum. Öyle yaptı ve ortaya kısa zamanda güzel eserler koydu. İnsan ilişkileri açısından da başarılı bir profil çizdi. Yaptıkları, yapacaklarının teminatı… Çineliler Enver Salih Dinçer’i seçseler, yanlış karar vermiş olmazlar.

MHP’de, gösterilebilecek en güzel isim aday yapıldı. Mehmet Yavuz, Çine’de tanıdığım en zeki insanlardan biridir. Mimar olmasını, Çine Belediyesi’nde bir dönem Fen İşleri Müdürlüğü görevini yürütmesini büyük avantaj olarak görüyorum. “Çine’ye imar gerek, imar için mimar gerek” sloganını çok seviyorum. Mehmet Ağabeyin çok sevdiğim başka yönleri de var. Keyifli kişiliğinin, sıra dışı esprilerinin mutlaka kitap olması gerektiğini de düşünürüm. Yönetim becerisini adaylığı sürecinde oluşturduğu sinerjiyle bence ortaya koydu. Bir önceki dönem yerel seçimlerde Çine’de neredeyse hiç olmayan parti şuan alternatif konuma geldi. Seçildiği takdirde Çine Belediye Başkanlığı görevini çok iyi bir şekilde yapacağına inancım tam. Çineliler Mehmet Yavuz’u seçseler, yanlış karar vermiş olmazlar.

AK Parti’de, bir yerel seçimde ilk kez bu kadar hava yakalandı. Eski Doğru Yol Partili Celalettin Kocamaz’ın aday yapılması ve sağın kalesi Çine’yi sola kaptıranların bir araya gelmesi AK Parti’nin Türkiye’de iktidar olması kadar büyük bir avantaj oluşturdu. Aday seçimi konusunda da başarılı bir tercih yapıldı. Celalettin Kocamaz, Çine Belediye Başkanlığını bir dönem yapmış, kaybetmenin acı tecrübesini ve ezikliğini 15 yıldır yaşayan usta bir siyasetçi. Hizmet anlamında patlamaya hazır bir birikime sahip olduğunu da düşünüyorum. Partisinin Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş’ın da Çineli olmasının Kocamaz için büyük bir avantaj oluşturduğunu düşünüyorum. Oy anlamında ona kayıp yazan kararlı kişiliğinin, hizmet anlamında Çine’ye kazanç yazacağına inanıyorum. Çineliler Celalettin Kocamaz’ı seçseler, yanlış karar vermiş olmazlar.

 

Çine son dönemlerin en kaliteli seçimini yapıyor. Seçmenini karar vermede zorlanacak ama ortaya iyi bir sonuç çıkacak. Kim kazanırsa kazansın çok büyük bir fark olmayacağını düşünüyorum. Bu durumun da, seçileni memleket için canla başla çalışma zorunda bırakmanın en etkili yoludur diye düşünüyor. Büyük farkla seçtiklerimizden edindiğimiz tecrübeden çıkardığımız sonuç budur.

Hayırlı olsun Çine’m… 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.


Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.