• 15 Mart 2011, Salı

Merhaba

MERHABA

Gazetecilik mesleğine ilk kez 2000 yılında Denge Gazetesi’nin Çine Temsilcisi olarak başladığımda, ‘Merhaba’ demiştim sizlere. 6 ay çalıştıktan sonra veda etmek zorunda kaldığım Çine’ye gazeteci olarak 3 Aralık 2003’te yine Denge Gazetesi’nin Çine Temsilcisi olarak, ‘Merhaba’ deme şansını yakaladım.

Daha sonra saygıdeğer büyüğüm Salih Özay’ın ‘Çine’nin ilk ve tek günlük gazetesi’ Çine Madran Gazetesi’ni kurmasından sonra, bu gazetenin kadrosuna dahil olarak, Çinelilere, ‘Merhaba’ başlığı ile selamlayan ilk sayıdan itibaren bende, ‘Merhaba’ deme imkanına sahip oldum. Çizgimizden, ‘Neyse/kimse odur’ yayıncılık anlayışımızdan ödün vermeden mesleğimi sürdürdüm. Bugün www.cinemadran.com adlı web sayfamız, “İnternette de Çine’nin sesi” sloganıyla yayında. Bende bu siteyle birlikte emin olduklarımı yazmak kaydıyla, Çine’miz için fikir, tespit, öneri ve yorumlarımı paylaşacağım.

Yine merhaba, yeniden merhaba…

Gazetecilik çok zor ama bir o kadar da zevkli bir meslek. Eğer bu mesleği yaptığınız yer doğup büyüdüğünüz yerse o zaman daha zor ve daha zevkli. Çünkü mesleğin doğası gereği zaman zaman bazı kişileri ve kesimleri üzebiliyorsunuz. Her ne kadar 'objektif' olma gereği haberlerimizle onların üzülmelerine neden olsak da, memleketlin, sık sık yüz yüze, göz göze geldiğin insanlar olmaları nedeniyle meslek zorlaşıyor. Ama yine mesleğin doğası gereği memleketinin sorunlarına çözüm olan haberler yapmak, hemşehrilerini mutlu eden çalışmalara imza atmak da zevkli olan işimizi daha da zevkli kılıyor.

Bugün yayına başlayan internet sitemizin işimizi daha zorlaştıracağı gibi daha da zevklendireceğinden hiç şüphem yok. Yükümüz ve sorumluluklarımız da artacak ama güzel Çinemiz ve güzel hemşehrilerimiz için değecektir. Çünkü bugüne kadar ne yaptıysak fazlasıyla değdi. Hiçbir emeğimizi karşılıksız bırakmayan siz değerli okurlarımıza sonsuz kere teşekkürler.


ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.


Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.