• 24 Aralık 2012, Pazartesi

Yola gelin beyler... (2)

Yol çalışmaları Çine’yi büyük sıkıntıya soktu. Çalışma ile birlikte yapılamayan sinyalizasyon nedeniyle meydana gelen kazalarda çok sayıda kişi hayatını kaybederken, daha fazlası da yaralandı.

Kazaların artmasının faturası, bununla sınırlı kalmadı. TRAMER (Trafik Sigortaları Bilgi ve Gözetim Sistemi) Çine’nin hasar prim oranını yüzde 47'den, yüzde 80-85’lere kadar çıkardı. Bu demek oluyor ki; Çinelinin 110 TL’ye yaptırdığı otomobil sigortası, 180-190 TL’ye çıktı. Yolda yaşanan her kazanın, Çine’ye kayıtlı araçların sahiplerine ekonomik anlamda faturası bir hayli ağır oldu.

Yol çalışmaları nedeniyle yaşanan büyük kayıpların başında Alabanda Kavşağının kapanması geldi. Çine Merkezde oturan vatandaşların yanı sıra, onlarca köyün halkının kullandığı, “Çine’nin can damarlarından biri” olarak tanımlanan bu kavşağın kapanmasına engel olunamadı. Fakat kavşağın yeniden açılması da çok zor olmamalı. Çine bunu başarabilmeli…

Aydın dönüşü çayını içmek, sohbet etmek için uğradığım Eski AK Parti Çine İlçe Başkanı ve Eski Çine Belediye Meclis Üyesi Fevzi Eryalçın da, her Çineli gibi bu kavşağın kapanmış olmasına anlam veremiyordu. “Emin, bu kavşak açılabilir” dedi. Heyecanla, “Nasıl olacak?” diye sordum.

Anlattıklarını aynen aktarıyorum;
“Bugüne kadar izlenen yöntemler yanlış olmasa da etkili değildi, ama çok geç kalınmış sayılmaz. Hemen bu kavşağın yeniden açılması için bir dilekçe yazılmalı. Bu dilekçeye Çine Kaymakamının öncülüğünde Aydın Milletvekilleri, Çine Belediye Başkanı, bütün partilerin ilçe başkanları, Çine Belediye Meclis Üyelerinin tamamı, Çine İl Genel Meclis Üyelerini hepsi, oda başkanları imzalarını koymalı. Ardından da bu dilekçe elden Ankara’ya ilgili kuruma yine Çine Kaymakamının öncülüğünde parti başkanlarının ve belediye başkanının da olduğu bir heyet tarafından götürülmeli. Bunun yanı sıra da Çine Belediye Meclisi ileride Çine Otogarının kaldırılacağının delili olarak imar planında yeni bir garaj yeri belirlediğine dair belgeleri de bu dilekçeye eklemeli. Çine’den böyle topyekun bir duruş ortaya çıkarsa; Karayolları bu kavşağı hemen açar, açmalıdır”

Eryalçın’ın dediklerine katılıyorum. O dilekçeye imza atmayacak hiçbir seçilmiş de tanımıyorum.

Çine bunu başarabilir. Son derece tecrübeli bir Kaymakamımız var. Hemen harekete geçip altında her kesimin ve herkesin imzasının olduğu bir dilekçeyi en kısa zamanda iyi bir heyetle Ankara’ya taşıyacaktır.

Belki bu sayede birlikte hareket ederek, ilçemizin sorunlarına daha etkin çözüm üretebileceğimizi de görmüş oluruz.

Olmaz mı?

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.


Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.