• 21 Mayıs 2014, Çarşamba

Çine dedikoduları

Çine’den uzak kalsak da, dedikodularından kaçamıyoruz. İlçe gündemini uzaktan daha sık takip eder duruma geldim, diyebilirim. Çine Madran Gazetesi’nin ve internet sitesinin neden çok takipçisi olduğunu ve yoğun ziyaret aldığını şimdi daha iyi anlıyorum. Son zamanlarda bana ulaşan önemli bulduğum bazı dedikoduları sizinle paylaşmak istedim.

 

“BAŞKAN KÜFÜR YEMEYE ALIŞTI”

Çine Madranspor’un 3. Lige çıkması hepimizi çok mutlu etti. Temennimiz, şimdiden o lige yaraşır hazırlıkların yapılmasıdır. ‘Yumurta çıkışa gelince bağıran tavuk olmayalım’ derim. Geçenlerde 3. Lig’e çıkmanın şerefine Madransporlu futbolcular, teknik heyet, yöneticiler ve belediye başkanı Yüksel Yalova Stadında almanak için poz verirler. Orda kulüp başkanı Ali Örter, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’e, İzmir’de Manisa Belediyespor ile oynana 3. Lig’e yükselme maçının atmosferini anlatırken, “Başkanım, sana bile ne küfürler ettiler” der. Bunun üzerine Başkan Dinçer, “Ali, ben küfür yemeye alışkınım. Manisalıların küfürleri seninkilerinin yanında basit kalır” yanıtını verir.

 

O BİNA KİMİN?

Çine’de AK Parti çok karışık. İddiaya göre de partiyi karıştıran Yağcılar Muhtarı Rafet Aydın’ın İlçe Başkanı Ekran Özkaya’yı, Çine ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Yücel Eşiyok’a karşı dolduruşa getirişleri… Yine iddiaya göre Rafet Aydın, Erkan Özkaya’ya, “Eşiyok partiyi ele geçirecek, hepinizi buradan sürecek” diyormuş. Bunun yansıması olduğu iddia edilen olay da şöyle; Eşiyok, partiden alacağı olan 2 bin 170 TL’yi istiyor. “Bu parayı ödeyin, ertesi gün gelin benden parti için 10 bin TL alın ama ödemezseniz kendimi enayi yerine konmuş hissediyorum” diyor. Partide bu para tartışmasının yaşandığı bir toplantıda ilçe başkanı Özkaya Eşiyok’a, “Bu parayı istiyorsan, git şimdi ve bu binaya bir daha girme” diyor. Eşiyok’da, “Burası parti binası, kirasını da biz ödüyoruz ve ben bu partinin neferiyim, kimse buradan beni kovamaz” diyor. O sıra orada bulunan Özkaya’nın babası Sarraf Ali Özkaya, “Bu binanın mülkü benim kardeşim, …tir git” diye çıkışıyor. Eşiyok, gitmemekte diretince, ilçe başkanı Özkaya ve babası binanın üst katında bulunan evlerine çıkıyor. Eşiyok da, “Daha da buraya gelmem” diyerek arkalarından çıkıyor. Bu olay sonrası Çine’de AK Partililer ilçe başkanın babasından kiralanan parti binasının kullanım hakkının kime ait olduğunu, oraya kimin girip, kimin giremeyeceğine kimlerin karar vereceğini merak ediyor.

 

ÖZKAN ATIGAN’IN BİR GÜNAHI YOK

Çine Madran Gazetesi’nde yayınlanan, “Dağdaki çoban” başlıklı yazımın giriş paragrafındaki; “Çine İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Atıgan beni de davet etti. Birkaç gün önce o bölgedeki bir başka davetine katılmamıştım. Halk adına yürüttüğü işlerle sürekli kendine çıkar sağlamakla meşhur, çok iyi tanıdığım davet sahibine ve niyetine güvenmediğimi söylemiştim” anlatımım yanlış anlaşılmış. Burada katılmadığım davet Özkan Atıgan’ın değildi. O sadece aracılık etmişti. Davet sahibi CHP Aydın Milletvekili Osman Aydın idi...

 

BURHAN KANDEMİR

Demokrat Parti’nin en gözde isimlerinden iken CHP’ye geçen ve Çine Belediye Meclis Üyesi Seçilen Burhan Kandemir, seçim sonrası hayal kırıklığı yaşıyormuş. Dedikodulara göre, Kandemir’e CHP’ye geçmesi durumunda belediye başkan yardımcılığı sözü verilmiş. Seçimden sonra, “Parti tabanı istemiyor” mazereti ile bu söz tutulmamış ve başka görevler önerilmiş. Gelecekte Çine siyasetinde önemli görevler yapma hayali ve idealine sahip olan Kandemir, bu teklifleri reddetmiş. Kırgın olduğu, nasıl bir yol izleyeceğine de önümüzdeki günlerde karar vereceği konuşuluyor.

 

BÜYÜK AŞKIN MUTLULUĞU DA BÜYÜK OLUR

Bir arkadaşım bana, “Sen Çine’nin kriptosusun” der. Kızıyorum bu yakıştırmasına ama uzun süre orada gazetecilik yapmış olmam nedeniyle birçok şeyi bilmem, onun bunu böyle yansıtıyor olmasına normal karşılama sebebimdir. Bunca olumsuz dedikodunun üstüne olumlu bir tane yazmazsam ayıp olur. Tokgözlerin kızı Seçil ile Doğanyurtlu Rasim Akar nişanlandı. Her ikisi de, Çine’de tanımaktan büyük keyif aldığım arkadaşım. Arif Ali Uyguç ile Seçil’e birini yakıştırdığımız sıra öğrendim hikayelerini… Belki 10 yıl, belki daha fazla süredir birbirlerini çok seviyorlar ve sabırla beklediler. Birkaç gün önce de nişanlandıklarını sosyal medyadan gördüm. Çok mutlu oldum, Allah tamamına erdirsin. Kendileri gibi yakışıklı ve güzel bol bol çocukları olsun, inşallah… 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.


Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.