• 15 Aralık 2014, Pazartesi

Ziraat Odası seçimleri

Sezgin yazmış.

“Çine’nin gündemi Ziraat Odası Seçimleri” demiş.

Mahallelerden seçilen 72 delege oda meclisini, meclis başkanını ve yönetimi, yönetim de oda başkanını seçecekmiş.

12 binden fazla üyesi bulunan Çine Ziraat Odası’nın yönetiminin 72 kişinin kararı ile belirlenecek olması en büyük hata. Bu tüzüğün, çiftçinin daha iyi örgütlenmesini engelleyici bir görevi olduğu aşikar. Söke’de de 50 kişi belirliyor. Buharken’te delege seçilen 14 kişi, direk meclis üyesi...

Delege listesini eline alan değişik yorumlar yapıyor. AK Parti’nin 19, CHP’nin 12 delege üzerinde etkili olacağını, Enver Gökbel’in 15, Özkan Atıgan’ın 15 ve Eşiyokların da 15 sağlam delegesi olduğunu konuşuyorlar. Bu rakamların toplamı: 76 yapıyor. Toplam 72 delege olduğuna göre, 4 delegeyi bir yerlerden düşmek gerekiyor.

Bu hesaplar daha çok yapılacaktır. Çiftçinin kuruluşu ziraat odasında partilerin temsil edilmesini doğru bulmuyorum. Çiftçi oldukları için Ziraat Odası üyesi olanların, partilerini, odanın dışında tutmalarının kendi menfaatlerine olacağını düşünüyorum.

Karşı olduğum bir şey daha var.

O da;

Seçimler öncesi delegelere içkili ziyafetler verilmesi.

Ben Ziraat Odası delegesi seçilsem mahallemde, “Sizleri temsilen delege seçildik. Günlerce yedik, içtik, gezdik, ...” değil de “Sizleri temsilen delege seçildik, meclise girdik, yönetim kurulu üyesi olduk. Sizler için şu hizmetleri yaptık, bu sorunlarınızı dile getirdik” demek isterim.

Şunun şurasında 2015’in Şubat ayına ne kaldı. Bekleyip göreceğiz. Siyasetin bulaştırılmadığı, çiftçinin kazandığı bir seçim olmasını dilerim. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.


Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.