• 23 Eylül 2013, Pazartesi

O vekil yalancı

"Arkadaşlar, benim ortağı olduğum şirketin aldığı su kaynaklarının, belediyenin su hattına girmesi mümkün değil. Orası Madran Dağı'nın farklı bir bölgesi, kot olarak o kaynakların suyu mümkün değil Çine'ye gelmiyor. Fabrikayı neden Yağcılar Köyü'ne kuruyoruz. Belediyenin hattına girse, kaynakları belediye olarak alırız. Girmediği için bizim şirket aldı."

Bu sözler CHP Aydın Milletvekili Osman Aydın'a ait. Çine Belediye Başkanı olduğu dönemde meclis toplantılarında ellerini birbirine vura vura defalarca kez söyledi. Arşivlerimizde haberi de, ses kayıtları da mevcut. Ayrıca kendisi, "Ben bu şehrin belediye başkanıyım, halkıma yalan söylemem" de derdi...

Geçenlerde Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer'i ziyaret ettim. "Benden duy. Erkan Özkaya, sağda solda konuyu çok farklı anlatıyor" dedi.

Olayı da şöyle anlattı: Biz, Dutluoluk Köyü'nden birilerinden, içinde su kaynağı olan Madran Dağı'nda bir arazi aldık. Bu araziyi daha önce Kaltun Madran almış ama tapuya gelince iş bozulmuş. Biz tapuyu aldıktan sonra fark ettik ki, arazinin içindeki su kaynağının kullanım hakkı noter sözleşmesiyle Kaltun Madran'a devredilmiş. Aynı gün tapuda yapılan işlemi iptal ettik. Kaynak yoksa belediye olarak biz araziyi ne yapalım.

Ben, "Ankara'dan bir telefon geldi, bağıra çağıra 'O pınardan elini ayağını çek, bu kaynağı belediye olarak almayacaksın' dendiği için vazgeçtiniz" diye duymuştum deyince, Başkan, "Yok öyle bir şey, konu aynen benim anlattığım gibi" diye sözü bitirdi.

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer yalan söylemez diye düşünüyorum. Bu durumun, Osman Aydın'ın şirketinin o yıllarda satın aldığı kaynakların, Çine Belediyesi'nin hattına girmesinin mümkün olmadığı savını ortadan kaldırdığını görüyor ve soruyorum; hani aynı kaynağın suyunun iki boruya da girmesi mümkün değildi?

Sizin anlayacağınız son günlerdeki olaylarla ilgili söylenen sözler gerçekse, bu yazının giriş paragrafında geçen, Çine Belediye Meclis Toplantıları'nda ve siyasi konuşmalarda eller birbirine vurularak sıkça söylenen o sözler yalan. Sahibi de yalancı...

 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.


Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.