• 19 Ocak 2015, Pazartesi

Çine ve Çineli kazanacak

Çine’nin parasının Çine’de kalmasını sağlayacak bir proje var. Esnaf bir arkadaşımız fikri üretti. Üzerine bir çok kişinin görüşü eklendi ortaya şöyle bir sonuç çıktı.

Çine esnafı kendisinden belli bir miktarda alışveriş yapan müşterilere çekiliş kuponu hediye edecek. Bu kuponları da Esnaf Odası’nın öncülüğünde oluşturulacak komiteden cüzi bir bedel karşılığında alacak. Ayakkabısını Çine’den alan bir kişi, araba ya da çeşitli hediyeler kazanma şansı yakalayacak. Evlenirken mobilyalarını Çine’den alan çift, yaptığı alışveriş karşılığında verilecek biletler oranında araba ve daha bir çok hediyeden birini ya da bir kaçını kazanma şansı elde edecek. Çine’den aldığı gelinlik ya da beyaz eşyalar yeni evlenen gençlerin bir birinden güzel hediyeler kazanma şansı yakalamalarını sağlayacak.

Projenin hayata geçmesi için whatsup mesaj grubu da oluşturuldu. Orada ortaya atılan görüşler de hep olumlu yönde.

Daha önce gündeme gelen bu konuyla ilgili ilçenin bazı büyüklerinin olumsuz tavır ortaya koyduğu söyleniyor. Bu projede Çine’nin kaybedeceği hiç bir şey yok. Esnaf çay ısmarlar gibi müşterisine çekiliş biletleri hediye edecek. Hediyelerde alışveriş yapan Çinelilere gidecek.

Böylelikle belki çok ciddi oranda bir meblağın Çine’de kalması sağlanacak. Kitlesel bir çıkara hizmet edecek olan projenin ilçenin önde gelen yöneticileri tarafından kabul görmemesi çok farklı yerlere de çekilebilir.

Bir şeye, “olmaz” diye yaklaşırsanız o iş zaten olmaz. “Olur, biz yaparız” diye yaklaşırsanız; o iş zorluklar yaşasa da hayata geçer ve başarılı olur.

Bu işe katılmaya hazır 20’ye yakın esnaf var. Sadece onların alacağı bilet sayısı 100 bine yakın. Bu genele yayılırsa kampanya çerçevesinden 250-300 bin biletin esnaflar tarafından alınacağı tahmin ediliyor. Bu bütçeyle de bir birinden güzel çok sayıda hediye de dağıtılabilir öngörüsü hakim.

Projenin hayata geçmesini isteyen ve destekleyen esnaflar bu hafta içinde bir araya gelmeye hazırlanıyor.

Projenin kurallarının belirlenmesi, bürokratik sürecinin tamamlanması gerçekleştikten sonra hayata geçmesi hiç de zor görünmüyor.

Projenin tanıtımı, duyurulması konusunda biz de hem şahsen hem de kurum olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız.

Böylesine güzel bir projeyi engellemek isteyen olursa; onların da Çineliliğini sorgulama görevinden kaçınmayız.

Şimdiden hayırlı olsun. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.


Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.