• 9 Kasım 2012, Cuma

Kurtar bizi doktorum

Çine’nin gelişmesi ve büyümesi için ilçede tarım ve hayvancılığın gelişmesi ve büyümesi gerekiyor. Bunun için de tarımsal sanayinin oluşmasına ihtiyaç var. Çine OSB’de günde 500 ton süt işleme kapasitesine sahip süt ürünleri fabrikaları, zeytinyağı şişeleme tesisleri, et ve et ürünleri üretimi için kocaman kocaman fabrikalar, yer fıstığı, pamuk, mısır, patlak mısır, sebze ve meyve ile ilgili çeşitli fabrikalarının kurulması gerekiyor.
İlçenin bürokratı, siyasetçisi, sivil toplum kahramanlarının topyekûn buna kilitlenmesi lazım. İlla ki birileri bir yerlerde rakılar, viskiler, mangallarla ağırlanacak, sırtı sıvazlanacaksa bunların sağlanması için yapılmalı.

Bunun için de tarım ve hayvancılıkla uğraşanların ilçe yönetiminde egemen olmaları büyük bir zorunluluk. Aksi takdirde tarım ve hayvancılıkla ilgili siyasi ve toplumsal organizasyonları ancak seçim dönemlerinde görürüz. Bunlar da süreci geçiştirmek ve insanları kandırmaktan öteye geçmez.
Son dönemde tarımsal anlamda ilçemizde güzel şeyler olmuyor değil. CHP Aydın Milletvekili Osman Aydın’ın Çine Belediye Başkanı iken şahsi sermayesi ile kurduğu ve aynı şekilde yürüttüğü Çine Gelişim Vakfı’nın organik tarım ile ilgili çalışmaları sonuç vermeye başladı. 850 zeytin üreticisinin devletin organik tarım teşviklerinden yararlandığı bir oluşum oldu. Çine Ziraat Odası da benzer bir çalışma için kolları sıvadı. İnşallah bu gelişmeler üretime de yansır ve üreticinin kazancı dönüm başına verilen teşviklerle sınırlı kalmazsa muhteşem olur. Zeytinyağını Osman Aydın’ın 4 yıl önce yola çıktığında anlattığı gibi iki, üç kat daha pahalıya satarsak tadından değil de kıymetinden yenmez.

Bir de son dönemde ilçede tarımın kalkınmasına öncülük etmesi için bir kooperatif kuruluyormuş. Başına da Doktor Altuğ Karaköse getirilmiş. Kendisi sabahtan öğleye kadar doktor, ikindiye kadar tüpçü, yatsıya kadar çiftçi olan ve eşi tarafından “bari sabaha kadar da taksicilik yap, eve hiç gelme” diye eleştirilen çok çalışkan biridir. İnşallah ilçenin tarımını geliştirici çalışmalara yeteri kadar vakit ayırabilir.

Yoksa bu oluşum, 2014 yerel seçimleri öncesi süreci geçiştirme ve insanları kandırma aracı olmaktan öteye geçmez. O yüzden Karaköse’ye, “Kurtar bizi doktorum” diyoruz. Hem tarım ve hayvancılıkla ilgili kötü gidişten, hem de yıllardır seçim meydanlarında konuşulduktan sonra hayata geçmeyip kimyamızı bozan kandırmaca projelerden ve toplum mühendislerinden.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.


Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.