• 2 Şubat 2015, Pazartesi

Döngel Osman ve aklı bol danışmanı

Eski Çine Belediye Başkanı ve Mevcut CHP Aydın Milletvekili Osman Aydın’ın, aklı bol danışmanı Cemal Beldek, köyün birinde “Eko Köy” projesi yapacaklarını söylemiş.

Bu danışmanın aklı ile Çine’nin geçmişte ne büyük bedeller ödediğini tüm kamuoyu yakından bilmektedir. Eski para ile yüz milyarlarca lira para harcanan Arıcılık Müzesi’nin durumu ne anlatmak istediğime tek başına yeterli referanstır.

Süslü cümleler, entel yaklaşımlarla seçimlere kısa zaman kala ortaya çıkan bu “aklı bol” danışman, Çine’nin yanı sıra çok sayıda insanın da inanılmaz bedeller ödemesine neden olmuştur.

Hakkını vermek gerekirse kendisine danışanlar için yararlı bir adamdır. Onların, halkı etkilemesi ve algı oluşturması için yaptığı çalışmalar sonucu Osman Aydın, seçimleri kazanmayı becermiştir. Seçildikten sonra faydasız bir milletvekili olduğunu da geçen 4 yılda yaşayarak tüm Aydın kamuoyu görmüştür.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, Osman Aydın’a kendi partilileri “Döngel Osman” lakabı ile seslendiklerini CHP siyasi kulislerinden duydum. Nedeni de, sürekli kendi işlerinin takibi için yurt dışında olan Osman Aydın’ın, bazı önemli konularda mecliste olması gerektiğinde arayıp, ‘Döngel Osman sana ihtiyacımız var’ diye çağırmalarıdır.

Çine’de bu zatı muhteremlerle ilgili duruşum hep netti. Hiç bir zaman millete yön vermek, seçim ya da para kazanmak için algı oluşturmak eylemlerinde değirmenlerine bilerek su taşımadım. Bununla ilgili inanılmaz bedeller de ödedim. “Aklı bol” danışman yıllar önce arıcılık müzesinde Sezgin Madran, Ceren Akbaş, Kazım Demirvuran’ın da olduğu bir ortamda “Sana bu memlekette gazetecilik yaptırmayacağız, seni bitireceğiz” diye tehdit etmişti. Sonrasında dediği şeylerle ilgili de bir sürü eylem gerçekleştirildi.

Son olarak Osman Aydın, kaleme aldığım bir yazıdan dolayı dava açtı. Çine’de ceza davası çok kısa bir sürede(!) tamamlandı. Hakim, “Kesinlik sınırı 3 bin TL, sana 3 bin 100 lira ceza veriyorum, dosya Yargıtay’a gitsin” dedi. Bu cümleden benim algıladığım da, “Çine’de sana ceza vermek zorundayım” şeklinde oldu. Akabinde Osman Aydın, tazminat davası da açtı, 20 bin TL talep etti. Bu rakam beni çok şaşırttı. Çine’nin en zengin ailelerinden birinin damadı, Çine’nin yine en zenginlerinden bir işadamı, Çine’nin Eski Belediye Başkanı ve Mustafa Balbay’ın partisi CHP’nin Aydın Milletvekili Osman Aydın bir gazeteciden 20 bin TL tazminat talep etti. 1 TL istese, özür dilemek zorunda kalırdım. Haksız yere incittiğimi ve üzdüğümü düşünürdüm ama 20 bin TL isteyince rahatladım. Çünkü o talep, bugüne kadar başıma gelen her olumsuzluğun arkasında Osman Aydın olduğunun imzası niteliğindedir.

Çine’de sayısız kişi, “Sana önceleri kızıyorduk ama yaşadıklarımızdan ve şahit olduklarımızdan sonra hak veriyoruz. Özür dileriz” diye benden helallik istemiştir. Çok yakın geçmişte, bir genç kardeşim de aynı yaklaşımla üzüntüsünü dile getirmiştir. 10 yıl önce neredeysem bugün de oradayım. Döngel Osman ve Aklı Bol Danışmanı Cemal Beldek’in, Çine’ye genellikle zarar verdiklerine şahit oldum.

Seçimler yaklaştığı için yine, yeni süslü işlerle halkın karşısına çıktıklarını düşünüyorum. Uyarı görevimi yapayım. Prim verip vermemek size kalmış. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.


Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.