• 17 Ekim 2011, Pazartesi

Birileri Çine’nin gelişmesini istemiyor

Çine Kaymakamı Celalettin Cantürk, göreve yeni başladığında birkaç ay üst üste siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri ve sivil toplum örgütlerinin katıldığı kahvaltılar düzenlemişti.

Sponsoru bankalar olduğu için bu kahvaltılara banka müdürleri de katılıyordu.

Köfteci Enişte’de yapılan o kahvaltıların birinde Adnan Menderes Üniversitesi Çine Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Okan Atay, “Üniversitemizde öğrenci sayısı bine yaklaştı. Fiziki sorunlarımız var. Yeni derslikler inşa etmemiz lazım. Bize 300 bin TL bulun öğrenci sayısını ikiye, 600 bin TL bulun üçe katlayalım. Bu Çine’nin kalkınması için de çok önemli, yapmazsak öğrenci sayımız yine azalır” demişti.

Okan Hoca’nın bu çağrısına destek, sadece o gün o masada söylenen birkaç cümle ile sınırlı kaldı.

Biz konuyu gazetelerimizde geniş şekilde yer verdik ama kimsenin bu çağrı karşısında kılı kıpırdamadı.

Geçen yıllarda Arıcılık Bölümü’nden bir hocanın ricası üzerine harekete geçen Eski Çine Belediye Başkanı Osman Aydın, belediye bütçesinden bu müze için tamı tamına 350 bin TL harcadı. İlçemiz Türkiye’nin ilk arıcılık müzesinin sahibi olmanın gururunu yaşadı. Açılışına Dünya Arıcılar Birliği Başkanı bile geldi.

Bugün sahip olduğumuz müze ile gurur duymayı hayal ederken, ÇMYO’nun arıcılık bölümüne öğrenci alamadığı haberi ile yıkıldık. Bine yaklaşan öğrenci sayısının da 400’e kadar gerilediğini duymak beni çok üzdü.

Hemen Okan Hoca’nın yukarıda bahsettiğim kahvaltıda söylediği sözleri aklıma geldi, çok üzüldüm. Birçok il, ilçe ve kasabanın esnafı ve halkı üniversite öğrencileri ile şahlanırken bizim elimizdeki potansiyeli değerlendiremiyor olmamız çok zoruma gitti.

Öğrenci sayısının azalması ile onlarca ev kiracı bulamadı. İlçemizdeki pansiyoncular, dolamama kaygısı ile zarar edecekleri rakamlarla öğrenci kaydı yaptı.

Sizin anlayacağınız ekonomimize katkı sağlayacağını umduğumuz ve hayal ettiğimiz üniversite bize yük olmaya başladı.

Keşke arıcılık müzesi için harcanan para Okan Hoca’nın çağrısı üzerine öğrenci sayısını arttıracak derslik yapımı için kullanılsaydı. 350 bin TL’yi 600 bin yapmak da mümkün olabilirdi ama olmadı.

Neden olmadı?

Bence birileri Çine’nin gelişmesini istemiyor.

Kim mi?

Okan Hoca’nın çağrısına kulak vermeyip de, arıcılık müzesine 350 bin TL harcayanlar ya da her şeyi onların yapmasını bekleyen rakipleri veya onlara ve rakiplerine güvenip de yetki veren bizler.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.


Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.