• 16 Ocak 2012, Pazartesi

OSB ve Termik Santrali

Son günlerde ilçemiz gündemine OSB ve Termik Santrali konusu da girmeyi başardı. Aslında bu tür meselelerin kişisel hesaplar neticesinde değil, gerçekten memleketini seven insanların gayretleri sonucu ortaya atılması ve tartışılması gerekir. Bunu da yapacak olan STK’lar ve siyasi partilerdir. Her şeyi gazetelerden ve gazetecilerden beklemek yanlıştır. Gazeteler ve gazeteciler toplumun duruşuna göre hareket ederse sorunlar daha etkili bir şekilde çözüme kavuşur. Toplumun gazetecilerin duruşuna göre hareket etmesi, halkımızın ve halkımızı yönetenlerin zekâsına ve bekasına hakaret olur.

Neticede bu konunun gündeme gelmiş olması ve tartışma yaratmasına da şükretmek durumundayız. Çünkü çok geç olmadan alınacak tedbirleri, uygulanacak yöntemleri konuşma imkânına sahibiz. Bu konunun gündemde yer etmesi için hummalı çalışma yürütenler, gönderdikleri mail ve mesajlarla bizleri de göreve davet ediyorlar.

Biz de bu konuda yeteri kadar bilgi sahibi olmadığımız için önce bilgilenmek istiyoruz. Bilgi sahibi olmadan kanaat sahibi olma gafletine düşmemek için konuyu araştırıyor, bilgilendirme gayretinde olanları can kulağı ile dinliyoruz. Böyle bir çabası olmayıp da süreci geçiştirmek için çeşitli şaklabanlıklar yapanlara da gülüp geçiyoruz.

Şuana kadar edindiğimiz bilgilere göre Çine Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulacak ve doğalgazdan elektrik üretecek olan santraller iklimimiz, tarımımız ve yaşayan insanlarımız için zararlı yatırımlar. Bunun tam aksini iddia edenler de olacaktır ama önemli olan iddia etmek değil ikna etmektir. Eğer bu santrallerin ilçemize zararı olmayacaksa, kuru kuruya zararlı olduğu söyleniyorsa bu konuda üzerine görev düşenleri bizleri ve halkımızı bilgilendirmeye davet ediyoruz.

Bizleri ve halkımızı bilinçlendirin ki çocuklarımız ve torunlarımıza ihanet etmeyelim.

Yarın cenaze namazımızda, “Bu santrallerin gelmesini bu …..’lar sağladı, engel olmadı” yada “Buraya çok yararlı yatırımlar yapılacaktı bu ….’lar engel oldu” gibi küfürlere, beddualara ve hayıflanmalara maruz kalmayalım.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.


Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.