• 29 Temmuz 2013, Pazartesi

AK Parti’nin Çine adayı

Çine’de Cumhuriyet Halk Partisi’nin Belediye Başkan Adayı, çok olağanüstü bir durum ortaya çıkmazsa mevcut başkan Enver Salih Dinçer olacak. 2009’da Selim Karakoyun gibi bir değerine sahip çıkmayan Milliyetçi Hareket Partisinin bu seçimlerde de Çine’de iddialı olması beklenmiyor. Demokrat Parti’de durum MHP’de farklı değil. Yarışı AK Parti’nin çıkaracağı adayın şekillendireceği sanılıyor.

Bu günlerde Çine’de, Aydın’da ve hemen hemen gittiğim her yerde karşılaştığım siyaset meraklıları bana, “Çine’de AK Parti kimi aday gösterirse seçimi kazanır?” sorusunu yöneltiyor. Cevabım, “Kimi aday gösterirse göstersin, kazanamaz. Kimi aday gösterirse göstersin kazanır” oluyor. Çünkü AK Parti Çine’de seçimi kazanmak istemiyor. 2004’te de istemedi, 2009’da da... 2014 öncesi durum hiç farklı değil. Çünkü aynı yapı devam ediyor. Bu durumda kim aday olursa olsun, Dinçer’in seçilmiş başkanlığı hayırlı olsun. Şayet AK Parti seçimi kazanmak ister, vizyonu OSB’deki hakimiyeti elde tutmanın ötesine geçmeme, adayının arkasında durmama, seçim kazanmayı istememe gibi hastalıklardan arınmış bir teşkilat oluşturursa; kimi aday çıkardığının pek bir önemi yok. Dinçer’in işi zora girer, ‘seçilmiş hür başkan’ olamayabilir.

Bana göre; AK Parti’nin motoru Recep Tayyip Erdoğan, direksiyonu da başka bir kitledir. Buralarda dümenin keyfi yerindedir. AK Partili belediyeler belki bu kadar rahat ettiremeyebilir. O yüzden Çine’de CHP’ye, ‘Durmak yok yola devam’ denebilir.


Hayırlı olsun.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.


Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.