• 13 Şubat 2012, Pazartesi

Basürünüzden utanmayın

Halk arasında, “Mayasıl” ya da “Basür” olarak bilinen Hemoroit rahatsızlığı sizde de varsa, sakın ihmal etmeyin. Rahatsızlığın bulunduğu bölge nedeniyle asla utanç duymayın. Bunları yaşayarak öğrenmiş ve faturasını bir hayli ağır ödemiş biri olarak yazıyorum.

Yaklaşık beş ay kadar önce, ben de hemoroit rahatsızlığına yakalandım. İlk zamanlar, geçer diye ihmal ettim. Sonra bu rahatsızlığı geçirdiği bilinen çevredeki canlı örneklere ulaştım. Bitkisel yöntemlerle çözüme ulaşmaya çalıştım. Eczaneden aldığım ilaçlarla hemoroidi patlatmayı başardım. Ama rahatsızlığım bir türlü geçmediği gibi, daha dayanılmaz bir hal aldı. Bir TV programında dinlediğim uzmanın söyledikleri ve yakın çevremin baskısı ile doktora gitmeye razı oldum.

Bizim hemoroit, anal fisüre (çatlak) dönüşmüş. Bir süre ilaç tedavisi ile geçirmeyi denedi doktorum, ama olmadı. “Çatlak küçük, basit bir operasyon” denildi. Operasyon sırasında çatlağın bağırsağın içine doğru büyük ve derin olduğu, ayrıca polipler oluştuğu ortaya çıktı. 10-15 dakikadan çok daha uzun süren bir operasyon geçirdim.

Belki en başta hiç utanmasam ve direk doktora gitsem, iş buralara varmayacaktı. Neyse ki, çok şükür 08Şubat 2012 tarihinde doktorum Aydın Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Gümüş’ün yaptığı operasyonla sıkıntılarımdan kurtuldum. Şimdi de evde yatarak, dikişlerimin kaynamasını ve iyileşmeyi bekliyorum.

Basüründen utanan ilk ve tek kişinin ben olmadığımı da iyi biliyorum. Hastane arkadaşım Murat Dayı, tam beş yıl çektikten sonra ameliyat olmaya karar vermiş. Ameliyata girmeden önce rahatsızlığını, “12 parmak bağırsağımda sorun var, bağırsak uzaması var” şeklinde anlatıyordu. Sonrasında da direk söylemekten hep çekindi.

Demek istediğim odur ki, sakın ola basür başta olmak üzere hiçbir rahatsızlığınızı saklamayın, rahatsızlıklarınızdan çekinmeyin, asla ve asla utandığınız için doktora gitmemezlik etmeyin. İşinde çok başarılı doktorlarımız ve bizim vergilerimizle inşa edilen hastanelerimiz, bunun için var. Hasta yatağımdan yazacaklarım bu kadar. İnşallah hafta sonuna kadar mesaiye başlayıp, yeniden birlikte olacağız. Yeniden görüşünceye dek, sağlıklı kalın!..

TEŞEKKÜR

Ameliyatımı başarıyla gerçekleştiren doktorum Mehmet Gümüş ve ekibine, dualarını hiç eksik etmeyen annem ve babama, ameliyatım öncesi ve sonrası yakından ilgilenen Erden Kaya Beyefendi, Atila ağabeyim, Mehmet ağabeyim ve Erdal ağabeyim ile eşim başta olmak üzere mesai arkadaşlarım ve dostlarıma, oda arkadaşlarım Öner, Murat Dayı ve İlyas ile Öner’in refakatçisi Tülay Abla’ya, birçoğunun yüzü bile gülmezken bütün hastalara şefkat göstererek yakından ilgilenen hemşire Melek İpekçi’ye, doktorumun sekreteri Işın’a, stajyerlere, ziyarete gelerek, telefonla arayarak ve çeşitli iletişim araçlarıyla ulaşarak “Geçmiş Olsun” dileklerini ileten tüm akraba, dost ve arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ederim.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.


Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.