• 15 Temmuz 2013, Pazartesi

Köfteci Daltonlar ve Gazozcu Muammer

Youtube'da yüz binler, televizyonlarda milyonlar izledi. Facebook'ta paylaşım rekorları kırdı. Redkit ve Daltonlar'ın canlandırıldığı reklam filmi ile Çine, Çine Köftesi ve Madran Yayık Ayranı dünyaya duyuruldu. "Film hiç beğenmedim, senaryosu kötü, diyaloglar hoş değil" gibi eleştiriler de alsa, bu kadar kişi izlediğine ve paylaştığına göre, bu kısa film tuttu.

Filmin hazırlanış hikayesine birebir tanıklık etmiş, küçük de olsa senaryosuna katkı sağlamış biriyim. Bana göre bu filmi finanse eden Fevzi Eryalçın, yapımını gerçekleştiren Harun Kızılarslan taltif edilmeyi fazlasıyla hak ediyor. Çünkü inanılmaz zor bir işi başardılar. Günlerce çalıştılar, aralarında çatıştılar ama neticede izlettirmeyi başardılar. Yıllar önce Çine'nin adını televizyonlarda duyuran Harun Manavak'a gösterilen ihtimamın, yapımcı Harun Kızılarslan'dan esirgenmesinin tek bir açıklaması olabilir. O da; her ne kadar Çine'nin adını duyursa da bazı zatı muhteremlere ekranlardan selam göndermemiş olmasıdır. Çine'de ilçenin menfaatlerine değil de, bazı kişilere hizmet edersen taltif edilirsin.
***
Gelelim Çine Belediyesi'nin, Topçam Madran Gazozu'nu yeniden çıkarmasına. Son dönemde beni en çok mutlu eden gelişmelerden biri oldu. Gazozun yeniden üretilmesi için çok yoğun baskılar uygulandı. Facebook üzerinde Fotoğrafçı Ahmet Girgin'in paylaşımları çok etkili oldu. ÇİPAŞ A.Ş.'nin yönetim kurulu üyesi Muammer Direk'in de gazozun yeniden üretilmesi için çok etkin çalışmalar yürüttüğünü biliyoruz. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer'e gazozun yeniden üretilmesine onay verdiği için teşekkür ederken, seçimlik olmaması dileğimi de bildirmek isterim.

Muammer Direk'i aradım ve gazozun nasıl alınabileceğini sordum. 'Git tesise, versinler' dedi. Kolisi 13 TL'den bol miktarda aldık. Artık, Çine Madran Gazetesi'nin bürosuna gelen misafirlerimize Çine Topçam Madran Gazozu ikram ediyoruz. Tüm Çineliler'in bu konuda hassas olmasını rica ediyoruz. Gidin tesise alın. Kahvehanelerde ve parklarda lütfen ısrarla isteyin. Glikozsuz, ham şekerden yapılan bu sağlıklı gazozu tüketirsek, hem kendimize hem de ortağı olduğumuz Topçam Madran İşletmesi'ne katkı sağlarız.
Bu gelişmeden sonra; "Boyacı Muammer" olarak tanınan ve belli kişiler tarafından, "Sosyete boyacısı" damgası yapıştırılmaya çalışılan Muammer Direk'in, "Gazozcu Muammer" diye anılmayı da hak ettiğini düşünüyorum. Yeniden üretilmesi için ortaya koyduğu kudreti, devamlılığı için de göstermesini bekliyorum. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.


Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.