• 15 Nisan 2014, Salı

Seçimler bitti mi?

2014 Yerel Seçimleri bitti, ama hala daha itirazlar devam ediyor. Bu yüzden aslında tam olarak bitti demek de pek mümkün değil. Daha önceki seçimlerde olduğu gibi yine elektrik kesintileri, hile iddiaları, yakılan oy iddiaları çok büyük bir kesimin tepkisini topladı. Birçok yerde sandıklar defalarca sayıldı. Hatta bazı yerlerde oylar defalarca sayılıp bazılarının istediği gibi sonuç alınamayınca seçimlerin tekrarlanması kararı alındı.

 

Yani aslında, seçim sırasında yapılan hileler değil seçim sonrasındaki adaletsiz kararlar da insanların tepkisini topladı. Bazı kesimler bu rahatsızlıklarını açıkça ifade ediyor olsalar da bazıları, şu anda sadece sessiz kalmayı tercih ediyor.

İşte tüm bu tartışmalar, kafa karışıklıkları, soru işaretlerinin arasında Türkiye'nin en önemli konumların biri Cumhurbaşkanlığı seçimleri için hazırlıklar hızlı bir şekilde başladı bile. Umarım, seçim yaklaşırken ülke yeniden bu yerel seçim öncesinde olduğu gibi gerilmez.

 

Tüm bunlarla beraber genel seçimlerin de erken yapılması konusu gündeme gelirse, istesek de istemesek de ülke tekrardan gerilecektir.

Gerginlik, sinirlenme, üzülme, hırs gibi seçim dönemlerinde yaşadığımız tüm bu duygular bizim sandığa oy kullanmaya gittiğimiz zaman mantıklı düşünmemizi engellemektedir. Hele bir de bizim gibi duygusal toplumlarda seçimlere duygusal yaklaşımlarla gitmek, halkın duygularını yönetenler açısından seçimleri kazandıran en önemli faktörlerdendir. Bu nedenle de, seçimlerin sonuçları duygusal durumumuzun yansıması olarak karşımıza çıkar.

 

Umarım önümüzdeki seçimlerde sandıklara duygularımızı değil, ülke çıkarlarını atarız. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.


Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.