• 1 Eylül 2014, Pazartesi

Bu kavgada kazanan Çine olsun

Çine’de çok çetin bir kavga var. AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Çine Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Yücel Eşiyok ile Çine Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Özkan Atıgan arasında yaşanıyor.

Kavganın kaynağı ve uzun zamandır sürüyor olmasının nedeni nedir bilmiyorum ama bu kavgadan Çine’nin kazanması gerektiğini düşünüyorum. Eşiyok, Ege Et’te kavurma ünitesi olmadığı için yılda 500 bin TL’nin çöpe gittiğini, sorumlusunun Atıgan olduğunu açıklıyor. Atıgan da, ilçeye silaj paketleme tesisi kazandırılması için Eşiyok ve Ziraat Odası Başkanı Ağabeyi Osman Eşiyok’a görev düştüğünü söylüyor.

Çine’de kaybolan veremli hayvanların akıbeti de ayrı bir merak konusu. Bu hayvanların kimler tarafından kesildiği ve kimlere yedirildiği bilinmiyor ama veremli hayvan etinin belli bir sıcaklıkta kavrulduğu takdirde hiç bir zararı olmadığını da öğrenmiş durumdayız.

Eşiyok’un son açıklamasından sonra yaptığım araştırmada veremli olduğu için imha edilen hayvanların bedelinin dörtte üçünü devletin karşıladığı sonucuna da ulaştım. Bu uygulama yetkililer tarafından üretici yararına gerçekleştiriliyorsa bir sıkıntı yok.

Veremli etin (belli bir ısıda kavrulması koşulu ile) yenmesinde bir sakınca yok. Verem nedeniyle imha edilen hayvanın bedelinin büyük bir bölümü devlet tarafından karşılandığı için (eğer uygulanıyorsa) de üreticinin  pek bir kaybı yok. İlçemizde et kavurma ünitesi olmasının, silaj paketleme tesisi kurulmasının ve buna benzer yatırımların yapılmasının da hiç bir zararı yok. İnşallah bu kavga beraberinde ilçemizin bu yatırımları kazanmasını sağlar.

Ayrıca; Eşiyok ile Atıgan arasındaki kavganın daha uzun süre sürmesini arzuluyorum. Bu sayede ilçemizin eksiklerini ve ihtiyaçlarını öğrenmiş oluyoruz.

Bu kavgadan rahatsız olan kesimlere de bir önerim var. Çine’de bu ikiliyi barıştırıp eski günlere döndürecek biri maalesef şu aşamada yok. Sadece Eski Çine Kaymakamı Celalettin Cantürk’ün Gökova’da bir yemekte ikiliyle bir araya gelmesi, bu soruna çözüm olabilir diye düşünüyorum.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.


Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.