• 2 Haziran 2021, Çarşamba

Dinçer’in dürüstlüğüne kefilim

Çine benim memleketim. Alaylı olarak yetiştiğim mesleğimi öğrendiğim atölye.

Coğrafi açıdan her köşesi bir uzvum gibidir. Çine’de bir karış toprak susuz kalsa, ben de susuzum. İlçe sınırlarında bir ağaç yansa ciğerim yanar.

Hafızamda o kadar somut gelişmeyi barındırırım ki, zihnim öngörmede zorlanmaz.

Soyut nesnelerin, gelişmelerin, gündemlerin ne anlattığını hemen okurum.

Herhangi bir fotoğraf karesinin görünmeyen anlatımlarını bulup çıkardığım çok olmuştur.

Bırakın “Şüpheci” yakıştırması yapsınlar.

Varsınlar, “paranoyak” desinler.

Dokunmayın diplomasız hekimler, “paranoid kişilik bozukluğu” teşhisinde bile bulunsunlar.

Benim ilçeyle ilgili anılarım, hafızam ne denli güçlüyse; ilçe halkının da benimle ilgili öyledir.

Geçmişte yazdığımız, karşısında durduğumuz, savunduğumuz konuların nasıl vuku bulduğunu yaşayarak tüm ilçe halkı görmüştür.

Birileri, “Gündem değişir”, “İnsanlar unutur”, “Gücümüzün karşısında kim durabilir?” gibi özgüvene kapılmıştır, kapılabilir, bu şekilde devam ediyordur, edebilir…

Biz tavır ve duruş konusunda aynı yerde, aynı şekildeyiz.

Önümüzdeki günlerde gerekirse hafızalarımızı tazeleyecek yeni yazılar kaleme alırız.

Uzun zamandır Çine’den ve Çine ile ilgili gündemlerden uzak kaldım.

Yakın geçmişte hiçbir toplantı, açılış, tören gibi etkinliklere de katılmamıştım.

Geçen gün Yolboyu Köyü’nden Mutlu Önder aradı, evinin yanındaki maden fabrikasının tozunun nasıl hayatlarını olumsuz etkilediğini ve memlekette bunları dile getirecek gazeteci olmadığını, üstüne gidecek kamu görevlisi bulunmadığını filan söyledi.

O konuşursa ve mücadelesinin sonuna kadar arkasında durursa onun sıkıntısını gündeme taşıyacağımızı ve gündemde tutacağımızı beyan edip telefonu kapadım.

Bu görüşmenin üstünden yarım saat geçmedi, Önder’in şikayetçi olduğu maden firmasının Çine OSB’deki yeni yatırımının açılış töreni için davet aldım.

Bizim ekipten arkadaşlarla açılışa katıldık. Açılışta Çine Kaymakamı, aynı zamanda OSB Başkanı olan Turan Demir, AK Parti ile özdeşleşen sloganlardan “Durmak yok yola devam” dedi. Bir devlet adamına yakıştıramadım.

Firma çalışanı CHP’de uzun yıllardır yöneticilik yapan Olgun Balcı, şirketin yönetim kurulu başkanını kürsüye çağırırken “Cumhur İttifakı Çine Belediye Meclis Üyesi Muhammet Demir” ifadesi kullandı. Bunu yadırgadım. Herkesi davet ettikleri ortamda, siyasi kimlik beyan etmenin ne gereği vardı?

Açılışta AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, MHP İl Başkanı Haluk Alıcık vardı. Neredeyse tüm partilerin Çine ilçe başkanları ve yöneticileri de oradaydı.

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer yoktu, yatırımcı ile aralarına kara kedi mi girdi yoksa takiye mi yapıyorlar bilemeyeceğim. Çünkü Demir, mecliste Dinçer’i karşısına almamak için partisinin grup kararına bile uymamıştı. O bizi çok ilgilendirmiyor. Açılışa dönelim.

Millet İttifakının temsilcileri uzaktan izliyor, Cumhur İttifakınınkiler önde duruyordu.

Açılışla ilgili gözlemlerimi soran bir dostuma dedim ki:

Çine’de alkışlar Cumhur İttifakına, oylar Millet ittifakına,

Taltifler Cumhur İttifakı temsilcilerine koltuklar Millet İttifakı…

Bu minvalde yorumlar yaptım. Çünkü Çine’de egemen gücün siyaset değil, maden lobisinin yönlendirdiği vesayet olduğunu iyi bilirim. Partilerin tabeladan ibaret, ilçedeki parti yöneticilerinin de rollerinin gereğini yapan aktörler olduğunu yıllardır deneyimlerim.

Bu açılış sonrası gerçekleşen Çine Belediye Meclis toplantısında Başkan Enver Salih Dinçer, Çineli olan AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM KİT Komisyon Başkanı Mustafa Savaş’ı eleştiren bir konuşma metni okudu. AK Parti Çine İlçe Başkanı olan Cumhur İttifakı Meclis Üyesi Burhan Kandemir de cevap verdi.

KONUYA İLİŞKİN VİDEO İÇİN TIKLAYIN...

Kandemir konuşurken, ona verdiği yanıtlarda gerçek Salih Dinçer’i gördüm. Çünkü Salih Dinçer, benim tanıdığım en dürüst insanlardan bir tanesidir. Asla yalan söylemez. Bununla ilgili uzun uzadıya yazı kaleme alabilirim.

Okuduğu metinle ilgili beni arayıp yorum yapanlar ve gözlemimi soranlar oldu. Onlara, “Ayrıntıyı bilmiyorum. Sorun, Enver Salih Dinçer’de değildir. Metni yazıp önüne koyanlardadır” dedim.

Tartışma konusu onun kişiliği olursa hep böyle derim. Çünkü bundan eminim ve dürüstlüğüne kefilim.

“Dürüst adam başkalarının yazdığını okuyarak siyaset mi yapar?” filan demeyin. Çine’de siyasetçilerin, rollerini yapan aktörler olduğunu yukarıda bahsettim. O yüzden Salih Dinçer, dürüsttür ve rolünü de iyi yapıyordur.

İlçede yeni kurgu peşinde ve değişik partilerde bu kurgunun içinde olanlar;

Sobe! 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.


Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.