• 23 Ocak 2012, Pazartesi

Üç günlük siyasetçiler

Üç günlük dünyanın üç günlük siyasetçileri yüzünden, kongre ve seçim dönemlerinden nefret ediyorum. ‘Demokrasi bayramı’ olarak adlandırılan bu süreçleri çok sevmemiz gerekirken nefret etmemizi sağlayanlara, ‘lanet olsun’ diyorum.

Neden bu kadar öfkeliyim, çünkü topluma hizmet noktasında tembel ve toplumsal olanakları kullanmakta son derece çalışkan ve bir o kadar da bencil olanları hazmedemiyorum. ‘Siyasetçi’ adıyla halkın karşısına çıkan tatlı su kurnazları, kongre ve ön seçim süreçlerinde piyasaya çıkıyor, adı kocaman partileri ayakları altına alıp çiğniyorlar. Meydanlarda her ne kadar parti programlarını ve logolarını işaret etseler de, icraatta kişiliklerini ortaya koyuyorlar. 

Onlar için icraat kısmının çok bir önemi yok. Önemli olan ön seçim ve kongre sürecinde her türlü çakallığı yaparak, parti üzerinde imtiyazlı olmak ve o partinin yerel ve genel seçimlerindeki adaylarının belirlenmesinde karar merci pozisyonu kapmak. “Oğlana iş”, “Kıza zengin koca”, “Baba’ya ihale” ve “Anneye kadın günlerinde caka satacak dostluk” gibi vaatlerle kendini satan üye ve bireylere olan öfkem de, onları satın alanlar kadar yoğundur.

Sattıklarınız sadece sizin onurunuz değil, memleketin geleceğidir. Böyle yapa yapa hiç büyümeyen bir yer haline getirdiniz güzel ilçemizi. Oysa ihtiyacınız olan güç sizde var, bir başkasına sırt dayamanıza gerek yok. Böyle yaparak daha da tembelleşiyor ve uşaklaşıyorsunuz. 

Yazarımız Arif Ali Uyguç’un hazırladığı Cumhuriyet Dönemi Çine Kronolojisinde “1975 Genel nüfus sayımı yapıldı. Çine’nin nüfusu: 64.644” yazıyor. 35 yıl sonra 2010’da bu rakam kayıtlarda 52 bin 841 olarak görünüyor. O yıllarda aramızda 20 bin nüfus farkı olan Nazilli’nin 1975 yılında 85 bin 205 olan nüfusu, 2010’da 146 bin 543’e ulaşıyor. 89 bin 680 olan Söke’nin nüfusu da, 115 bin 233’e varıyor. Çakal siyasetçilerin, “Karpuzlu Çine’den ayrıldı ama…” dediklerini duyar gibiyim. Çine’nin nüfusuna Karpuzlu’nun 2010 yılındaki 12 bin 207 çıkan Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonucunu eklediğimizde 65 bin 048 yapıyor. Yani Nazilli 35 yılda nüfusunu 61 bin 338 artırırken, siyaset uzmanlarınca yönetilen Çine’nin nüfusu 404 kişi artıyor. 404 aynı zamanda bir yapıştırıcı markasıdır. Ön seçim ve kongre süreçlerinde uşaklarınıza bol bol sürün, size olan bağları ve bağlılıkları kopmasın.

Üç günlük dünyanın üç gün çalışıp 5 yılını garanti etmeyi ilke edinen üç günlük siyasetçilerine ve onların uşaklığını yapanlara yazıklar olsun.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.


Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.