• 23 Mayıs 2011, Pazartesi

Bütün ödüller bizim Semra Hocam!

Terörün en yoğun olduğu dönemlerde 14 yıl Silvan’da Kız Meslek Lisesi Müdürlüğü yaptıktan sonra 2003’te Çine’ye tayin oldu. Okulun 35 öğrencisi vardı.

Çine Mehmet Emin Ünal Kız Meslek Lisesi tek bölüme (Çocuk gelişimi) düşmüş olsa da fiziki olarak yetersizdi. İlk işi kapı pencereleri değiştirmek oldu.

Tecrübesi ve branşının genel müdürlüğündeki güçlü bağlarıyla çok hizmetler aldı.

Okula ismi verilen Hayırsever İşadamı Mehmet Emin Ünal ile okul öğrencileri arasında çok güçlü bir manevi bağ oluşmasını sağladı.

Günler haftaları, haftalar ayları, aylar yılları kovaladı.

Geride kalan 8 yılda hayırsever Mehmet Emin Ünal tarafından 2 katlı ek bina yapıldı, 2 kat daha yapılıyor. Öğrenci sayısı 400’ü geçti.

O geldiğinde tek bölüm olan ve anasınıfında 3 öğrencisi bulunan Çocuk gelişimi bölümünün yanı sıra giyim, bilgisayar, yiyecek-içecek ve kuaförlük bölümleri de açıldı.
Yaptığı 3 AB Projesinden ikisi geçen yıl onaylanarak 105 bin Avro hibe kazanıldı.

Okul Öncesi ile ilgili proje çerçevesinde “eğitim gören 70 aileye 1000’er TL, verilecek.”

Üçüncü projenin geçtiği haberi de kısa bir süre önce geldi. Hibenin ne kadar olduğunu bilmiyorum ama bilgisayar, yiyecek-içecek ve kuaförlük bölümünden 45 öğrenci yurt dışına giderek ufuklarını genişletecek.

Okuluna ve Çinemize kazandırdığı daha çok fazla hizmetleri var…

Kısacası ödüllendirilmeyi fazlasıyla hak etti.

İlk ödülü rotasyona tabi olmaması gerekirken rotasyona sokularak tayininin çıkartılması oldu. Mahkeme kararı ile bu ödülü geri iade etti.

Mutlaka ödüllendirilmesi gerektiği düşüncesi kapsamında üç öğrencinin, şikayeti ile müdürlük yükü alınarak öğretmen olarak tayin edilmesi ikinci ödülü oldu. Sanırım bu ödülü de çeşitli yöntemlerle itiraz etti, sonucu bekleniyor.

Bu durum sonuçlanmadan üçüncü ödülüne kavuştu, strese bağlı olarak vücudu kitle (kanser) üretti. Bu ödülü geri çevirmek için 8,5 saat ameliyat masasında kaldı. O, ödülü sevmez, bundan da kurtulacaktır.

Sen bu yaşadıklarının hiç birini hak etmedin ama biz Çineliler virane okulu gözde yapan, Türkiye’de Kız Meslek Liseleri arasında ikinci sıraya sokan seni sahip çıkmadık, çıkamadık. Ödüle layık olan asıl bizleriz ve bütün ödüller bizim.

Özür dilerim Semra Hocam!..

Geçmiş olsun.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.


Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.