• 27 Ekim 2014, Pazartesi

Bu bir öneridir

Geçen hafta, yazacak konu bulamadığım için geçiştirdiğimi düşünenler olmuş. “Saol Yavrum!” başlıklı o yazıdan farklı farklı sonuç çıkaranlarla karşılaştım. Samimiyetle yazıyı okuyanlardan çok güzel katkı sağlayanların da olduğunu bilmenizi isterim.

Gelen mail, mesaj ve yorumlar genelde yazıdaki kahraman hakkında pozitif düşüncelerdi. Çine’de, onu sevmeyen neredeyse yok gibi...

Arif Ali Uyguç, Maya Takvimine göre kıyamet günün geldiği tantanalarının koptuğu dönemde, kahramanımıza bu konuda ne düşündüğünü sordu. “Doğruysa yapacak bir şey yok. Değilse söyleyecek bir şey yok” yanıtı aldı. “Nasıl yani?” şeklindeki takviye soruya da yanıtı, “Dünya bir kahinin kehaneti ile kurulmadığına göre, yine bir kahinin kehaneti ile yok olmayacaktır” oldu.

Kahkahası ile meşhur ağabeyimizin, ağzında diş kalmamış olmasına da çok güzel bir açıklaması var; “Ben erkek, dişlerim erkek. Sıkıldılar. Beni terk ettiler. Dişlerim, dişi diş aramaya gitti.”

Herkesi yakından ilgilendiren “AŞK” tanımlaması da, “Ne olduğu anlatılamayan ve anlaşılamayan şeydir” şeklinde...

Onun tespitleri, düşünceleri, sözleri ve sempatik tavırları kitaplara sığmaz. En önemli özelliği de, karşısındakinin tavrı ne olursa olsun insana gerçek değer vermesi. Çarşıda dolaştığında bütün esnafı, karşısına çıkan herkesi ismiyle hitap eder. “Hayırlı işler” ya da “İyi günler” diler. Halini, hatırını sorar. Kendisine olumlu yaklaşıma teşekkürü de “Saol Yavrum!” şeklindedir...

Son yıllarda Çine’de çok büyük bir hastalık hortladı. İlçeyi yönetenlerin, yön verenlerin, esnafın ve halkın birbirine olan sevgisini azaltan bu hastalık, güveni de ortadan kaldırdı.

Uzatmayacağım; Çine’de yakın gelecekte AK Parti ilçe başkanını seçecek. Birbirini sevmeme hususunun en yaygın olduğu kitlenin bu işi çok kolay başarabileceğini sanmıyorum. Herkesin sevgilisi Necati Ülker’i seçmelerini önermiyorum ama onun siyasi bilgisi ve Çine hakkındaki tespitlerinden yararlanmalarını tavsiye ederim.

Çine’de önyargısız, çıkarsız ve kinsiz düşüncelerini dile getirebilen, herkesin çok sevdiği tek adam Necati ağabeydir.

Belki sizlere de sevmeyi ve sevilmeyi öğretebilir. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.


Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.