• 7 Ağustos 2011, Pazar

Parayı görmezlikten gelmek

Parayı görmezlikten gelebilecek kaş kişi vardır? Bana sorarsanız çok kişi. Hak edilmeyen paradan bahsediyorum. İnanıyorum ki bu toplumda hak etmediği parayı görmezlikten gelecek insan sayısı onu elde etmek isteyenlerden çok daha fazla.

Buna rağmen toplumda yanlış bir olgu hâkim. Terbiye ve ahlak sınırlarını aşarak, hak edilsin, edilmesin para görmezlikten gelinemez diye düşünenler var. Bunların sayısı aksi düşünenlerden oldukça az olsa da terbiyesiz oldukları için ne yazık ki sesleri gür çıkıyor ve baskın oluyorlar.

Sadece para mı, makam ve yetki noktasında da aynı düşüncede olanların da sesi çok çıkıyor. Sırf eşi kadın günlerinde, ‘benim kocam meclis üyesi’ ya da ‘falan yerde başkan’ diyebilsin diye omurgasız davranarak rahatça adres değiştirebilen ve her türlü usulsüzlüğü görmezlikten gelenlerin sayısı küçümsenemez. Bu tiplerin bir de ihale durumları da söz konusu.

Bir de kamu adına üstlendiği yetkisini ve görevini birileri sırtını sıvazladı, ikramda küsur etmedi, altına araba kiralayıp tatile gönderdi, şirin görünmeye çalıştığı oluşama onun aracılığı ile güç verdi ya da ne biliyim en sıkışık anlarında rahatlattı diye menfaat zümrelerinin oyuncağı, askeri olanlar az değil.

‘Oğluma iş verdi’, ‘kızıma zengin koca buldu’, ‘Düğünüme karısıyla geldi, altın taktı’, ‘Karısı gün arkadaşım’, ‘Meyhanede içip oturmuşluğumuz var’ ve ‘Bizim kamyonlara yük, bütçemize de omuz veriyorlar’ gibi çeşitli düşüncelerle haksızlıkları görmezlikten gelenler de oldukça çok.

Bu örneklere eklenebilecek bir o kadar hatta daha çok yaşanmış ve yaşanılan var. Neyse biz kendimize bakacağız. Bu toplumun düzelmesinin yolunun, herkesin kendi kapısının önünü süpürmesinden geçtiğine inanıyorsak böyle yapmak durumundayız. Sırf megaloman hastalığına yenik düşmek ve hak etmediğini elde etmek için eğilip, bükülmek bizlere yakışmaz.

Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’nde yer alan, “Meslek ilkeleri gazetecinin ve basın - yayın organlarının özdenetimini öngörür ve değerlendirme mercii öncelikle vicdanlardır” ifadesinde olduğu gibi vicdanımıza sığmayan ilişkilere giremeyecek ve vicdanımızın tasvip etmediği işleri yapmayacağız.

Bugüne kadar yaptık mı, hayır asla yapmadık. Parayı görmezlikten geldik ama masumun ve mazlumun yakarışını görmezlikten gelmedik, gelmeyeceğiz. Biz haklı olan ve haklı davalarında haykıranları görmeye ve duymaya devam edeceğiz. Onların hakkını hukukunu süslü masalardaki peynir çeşitleri ile değişmeyeceğiz.

İyi biliyoruz ki; bedava peynir, sadece fare kapanında olur.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.


Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.