• 26 Ağustos 2013, Pazartesi

Yetkinizi değil etkinizi görmek istiyoruz

Çine’de kaymakam başta olmak üzere önemli görevler yürüten bazı makamların yetkilileri değişti. Öncekilerde olduğu gibi görev süreleri içinde veya bitiminde kendileriyle ilgili değerlendirmeyi halkımız yapacaktır.

Kim ne kadar kalır bilmiyorum ama önemli olan akıllarda nasıl kalacaklarıdır. Umarım başarı kriterleri ‘suya sabuna dokunmadan en uzun süre kalmak’ olmaz. Önemli olan süreniz değil, işlevinizdir. Yaptıklarınız ya da yapamadıklarınızla değerlendirilir ve hatırlanırsınız.

Çine halkı memlekete şekil vermeye çalışan üç beş zenginin uşağı olmayanı, halk için çalışanı, hizmet edeni sever ve takdir eder. Buradan gideli uzun yıllar olsa da adı unutulmayan bürokratlar var. Kısa süre önce gitmiş olsa da ‘adı batasıca’ diye anımsanacaklar da...

Odalarınız, ‘hoş geldin’ çiçekleriyle dolup taşacak. Muhteşem ilgi, yakınlık ve ikramlarla karşılaşacaksınız. İltifatlar ve davetler alacaksınız. Sırtınız sıvazlanacak, ruhunuz okşanacak. Ya şişeyle ya da herhangi bir şeyle başınız döndürülmeye çalışılacak. Sakın bunların şahsınıza olduğunu düşünmeyin. Hepsi yetkinizedir. Sizden değil yetkinizden medet umanların bildik yakınlaşma tezgahıdır. Size o kadar çok iş gördürürler ki, görevdeyken siz bunu fark edemezsiniz. Ancak buradan gittikten sonra gerçek yüzlerini gördüğünüzde kullanılıp atıldığınızı anlarsınız. Olan da Çine’ye ve Çine halkına olur.

Fakir, fukara anlayışınız direk ya da birileri aracılığı ile size ulaşanlardan ibaret olmasın. Gerçek fukaralar, sizin çaba harcayarak ulaşacaklarınızdır.

İlçemizin sorun ve ihtiyaçları oldukça fazladır ama en büyük sorun kural tanımayan, aç gözlü bazı madencilerdir. Çıkarılması sırasında ormanlarımızı, taşırken yollarımızı ve işlenmesi esnasında çıkardığı tozla halkımızı yok ederler. Fazla yutmamaya özen gösterin. Aksi takdirde potansiyel akciğer kanserisiniz.

İlçemiz siyasetçilerinin içinde sözüne güvenilmeyecek bazı adamlar vardır. Sizin yanınızda esip gürlerler. Sonra da bakmışsınız çark eder, ... gibi kıvırırlar. Muhtarlarımızın içinde çok güvenilirleri de vardır, ciğeri beş para etmez 'yağcıları' da...

Gazetecilere gelince; Çine’de ilçeye zarar vermek isteyen bir tane gazeteci tanımadım. Gazetecileri kötü belleyenler, mesleğimize zarar vermek için sahte gazete ve gazeteci üretenler, Çine’nin en büyük düşmanlarıdır. Engel olarak da gazetecileri görürler.

Çine ve Çine halkı için yapılacak her olumlu çalışmada tereddütsüz biz de varız. Çine için lütfen bizleri kullanın. Şimdiden söyleyelim bizden Ahmet’e, Mehmet’e hizmet edecek şeyler istemeyin. İlçeye zarar vermek isteyenlere karşı yaptığımız haberlere de üzerinize görev düştüğü ölçüde destek verin. Eleştiriye açık olun, bizleri de eleştirin.

Karşımızda yetkinizi değil Çine menfaatine etkinizi görmekten mutlu oluruz.

Yetkiniz sizden önce vardı, sizden sonra da olacak.

Bizim için kişiliğiniz, bilginiz ve çalışmalarınızla değerlisiniz.

55 bin nüfuslu yeni ailenize hoş geldiniz. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.


Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.