• 16 Mayıs 2011, Pazartesi

Çine’de durumu DP’liler belirleyecek

Seçimlere kısa bir süre kala her yerde olduğu gibi ilçemizde de hangi partinin kaç oy alacağı ve Çineli milletvekili adaylardan kimin seçilip seçilemeyeceği yoğun merak konusu.

Saadet Partisi’nin 4. Sıra Adayı Harun Bayram’ın seçilme ihtimali diğer Çineli rakiplerine göre çok daha az, CHP’nin adayı Osman Aydın ve AK Parti’nin Adayı Mustafa Savaş ümitli bir şekilde çalışmalarını yürütüyor.

Çine’yi iyi tanıyan Eski Çine Belediye Başkanı Osman Aydın, Ankara’yı iyi bilen Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Savaş isminden ikisinin de seçilme ve seçilememe olasılıkları bulunuyor. Sadece birinin gitme olasılığı ise daha yüksek.
Bu adaylardan hangisinin milletvekili olacağının belirlenmesi için Çine’nin oyları yeterli değil ama Çine’den partilerinin alacağı oylar her ikisinin de siyasi ve iş kariyeri açısından önem taşıyor. Milletvekili olamadığı durumda 2014’te Aydın Belediye Başkanlığı için aday adayı olacağı konuşulan Osman Aydın mı yoksa bürokraside daha üst mertebelere ulaşacağı konuşulan Mustafa Savaş mı Çine’deki yarışı kazanacak, bekleyip göreceğiz.

Seçilebilecek sıralarda Çineli adayları olmadığı için diğer partilerden çok fazla söz etmek istemiyorum ama MHP’nin de 2007 yılında aldığı oyu ne kadar arttıracağı ya da azaltılacağını da sandık gösterecek. Gelin isterseniz 2007 seçiminde ilçemizde en çok oy alan 4 partinin durumuna bir göz atalım; CHP 9 bin 782, AK Parti 9 bin 405, MHP 7 bin 158 ve DP 6 bin 438.

Bu rakamlardan anlaşılacağı gibi Çine’de 2007 yılında Demokrat Parti’ye oy verenler sonuçta etkili olacak. İlçe Başkanı açıkça AK Parti’ye desteklediği için istifa etmek zorunda kaldı. Efsanevi liderleri Süleyman Demirel ve ilçede partinin önde gelen bazı isimleri CHP için aylardır çalışıyor. Bunun tabana yansımasının nasıl olacağını ise önümüzdeki bir aylık süreç gösterecek. Çünkü Çineliler siyaset yapmayı çok seviyor.

Hangi parti bu kitleye daha çok siyaset yapma olanağı sağlarsa oyların çoğunu alma imkânına da sahip olacağa benziyor. Siyaset yapmayı çok seven bu kitle siyaset yapma imkânı bulamadığı takdirde belki Türkiye’de partisinin baraj altında kalacağını bile bile tercihini Kırat’tan yana kullanacak. Pusula da iki kıratın yer alması ile oluşacak karışıklık Savaş’ı da, Aydın’ı da etkilemeyecek.

Yani sözün kısası bu saatten sonra Çineli adayların durumunu kendilerinden ziyade peşinden koşanlar ile Ali Gültekin Kılıç ve Ferda Çağlar Erkut arasında geçen Nazilli’deki yarış belirleyecek.
Çinemiz için hayrola inşallah.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.


Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.