• 22 Temmuz 2013, Pazartesi

Bodrum-Çine ilişkisi

Yazının üst başlığı, "Suçlular da tatil sever"
Başlığı da, "Yaz suçluları"
Hürriyet gazetesinin dünkü sayısında Pazar İlavesinin 6. sayfasında yayımlandı.
Yazarı da, Gülden Aydın.
Tatil beldelerindeki suçların işlendiği bu yazının bir bölümünde Bodrum'da yaşanan hırsızlıklar işleniyor, "Öyle ki, evi soyulmayan ünlü yok. Ali Şen, Erman Toroğlu, modacı Ayla Eryüksel, Suudi Şeyhi... Bodrum merkez başta olmak üzere hırsızların dadandığı beldeler Yalıkavak, Konacık, Bitez. Hırsız profiliyse şöyle:
İstanbul, Aydın, Söke ve Çineliler."
Arkadaşım Rasim Akar, aradı ilk. "Gördün mü gazetedeki haberi, Çineliliği iki paralık etmişler" dedi. Ardından arayan arayana...
Çine'nin sadece Seferler Köyü'nden 150'ye yakın insan Bodrum'da çalışıyor. 5 binden fazla Çineli Bodrum'da çalışıyor ya da ticaret yapıyor. Orada yazlığı olan milyoner zenginlerimiz var. Bodrum'da yaşayan ünlüler, Çine Belediyesi'nin Topçam Madran Suyu'nu çok seviyor. Geliş gidişlerinde Çine'de mutlaka durup Çine Köftesi yiyor, Madran Yayık Ayranı içiyor.
Konacık Belde Belediyesi'nin Çineli Meclis Üyesi Dursun Karaman'a sordum, Çineliler'in Bodrum'da her sektörde faaliyet gösterdiklerini söyledi. Siyaset yapıp seçilen ilk Çineli de o değildi. Ortakent'te Muharrem Can da belediye meclis üyeliği yapmıştı. Çalışmaktan, Bodrum'a güç katmaktan bir araya gelme fırsatı bulamıyorlardı. Becerseler Bodrum'da belediye başkanı adayı bile çıkarırlardı...
Haberi yapan arkadaşın mutlaka elinde bir dayanağı ve kaynağı vardır ama orada Çinelilik, Aydınlılık ve Sökeliliği kirleten bir ifade kurmasa iyi olurdu. İstanbul için sorun yok. İstanbulluların, İstanbul nüfusundaki oranı yüzde 5'i geçmez. Bizim buralarda oranlar daha henüz tam tersi. Sökeli, Aydınlı, Çineli olmayan fakat buraya yerleşip, burada yaşan 3- 5 müfterinin vebalini gurur duyduğumuz Çinelilik, Aydınlılık ve Sökelilik kavramlarımıza yüklememelisiniz.
Siz eğer Çineliler'in Bodrum'daki ünlülerin evlerine girip değerli eşyalarını çaldığını iddia ederseniz; ben de Bodrum'daki ünlülerin pisliklerini Çineliler'in temizlediğini ileri sürerim. Orada çok sayıda su tesisatçısı hemşehrimiz görev yapıyor. Bok atarken lütfen biraz daha dikkatli olalım.
Daha ağır söylenecektim ama soyadınızın hatırı var... 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.


Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.