• 21 Temmuz 2014, Pazartesi

Harca harca bitmez

En son Hasan Yıldız’ı harcadılar.

AK Parti’den bahsediyorum.

Başka ilçelerde durumun çok farklı olmadığı aşikâr ama ben hâkim olduğum için Çine’den örnek vereceğim.

12 yıldır ülkeyi yöneten AK Parti’nin Çine Teşkilatı geçtiğimiz günlerde, parti kanalıyla işe girecek garibanları söğüşlemesi ile gündeme gelmişti. Bir de, yönetime usule uygun olmayan harici atamalar yapılması suçlaması vardı. Bunun üzerine teşkilatın istifası istendi. Kimilerine göre görevden alındılar, kimilerine göre istifa ettiler.

Bu olaylar sonrası genel merkez tarafından yapılan atamayla ilçe başkanlığı görevi, şaibeli konularla gündeme gelen yönetimin en düzgün isimlerinden biri olan Mehmet Tosun’a verildi. Söylentiye göre, partinin Çine’de oluşan kötü imajını kırmak için çok sayıda kişi ile müzakere eden Tosun, listesini oluşturup partisinin il yönetimine sundu. Listede Çine Ziraat Odası Meclis Başkanı ve Çine Esnaf ve Sanatkârlar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Yıldız da vardı. “İl yönetimi bu ismi çizip yerine başka bir isim yazarak listeyi genel merkeze gönderdi” söylentisi Çine’nin kulis merkezi Söğütlü Kahve’den dillendirilerek ilçenin siyasi gündemine oturdu.

Hasan Yıldız Çine’de hem çiftçiyi, hem de esnafı temsil eden saygın bir isim. AK Parti’nin ona görev vermesi ne kadar lütufsa onun bu görevi kabul edip listede yer alması da o denli... Partinin Türkiye’de iktidar olduğuna bakmayın. Çine’de, Aydın’da yok gibi bir şey. Beklenti içinde olanlar, devlet memurları ve devlet kurumlarının hizmet aldığı şirket çalışanları dışında halkın çok ciddiye aldığı yok. Sandıktan çıkan sonuçlar da bu yönde. O yüzden AK Parti ne kadar önemli ise Çine’de Hasan Yıldız ve benzer isimler de o kadar önemli.

AK Parti’nin görevi ise Çine’de siyasette etkili olabilecek, halka hizmet etme potansiyeli yüksek, liyakat sahibi insanları harcamak. Sevilmeyen sağcılara yetki verip, sevilen sağcıların kabuğuna çekilmelerini ya da CHP’ye gitmelerini sağladılar. Bugün Çine’de CHP çok güçlüyse tek sebebi Çine Belediyesindeki başarılı çalışmalar değil, AK Parti ve MHP gibi sağ partilerin tutumudur.

Anavatan kökenli olan Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer dahil bir çok sağcı, AK Parti’nin yaklaşımları nedeniyle solcu olmuştur. Bazen Aydın’da AK Parti’ye CHP’nin yön verdiğini bile düşünüyorum. Çünkü başka türlü bu kadar CHP menfaatine siyaset yapması mümkün değil.

Neyse, çok uzatmanın anlamı yok. AK Parti dün olduğu gibi bugün de Çine’de ve Aydın’da adam harcamaya devam ediyor. Kimileri bu durumu, “şişeleme” olarak nitelendiriyor ama sonuç aynı. “Küçük olsun, benim olsun” mantığının egemenliğinden dolayı AK Parti bölgemizde büyüyemiyor ve yeteri kadar hizmet edemiyor. 12 yıllık iktidarın nimetlerini Aydın halkı sadece seçim meydanlarında boş vaat olarak dinlemeye devam ediyor.

Israrla sağda siyaset yapmak isteyenler mi; onlar da harca harca bitmiyor.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.


Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.