• 22 Kasım 2011, Salı

“Kızımı işe al memleket senin olsun” anlayışı son bulsun

Adalet ve Kalkınma Partisi ile Cumhuriyet Halk Partisi’nde kongre sancıları başladı.

AK Parti’nin Çine İlçe Kongresi muhtemelen Aralık ayı içinde yapılacak. CHP’de de yakın zamanda (bahara kadar) kongre sürecine giriliyor.

Türkiye’de genel iktidar olan AK Parti ile Çine’de yerel iktidar olan CHP’nin ilçe kongreleri ilçemiz için büyük öneme sahip.

Çünkü Çine’nin siyasi kaderi bu kongrelerde şekillenecek. 2014 yılında yapılacak yerel seçimlerde karşımıza çıkacak olan belediye başkanı, il genel meclisi üyesi ve belediye meclisi üyesi adayları bu kongrelerde seçilen yönetimlerce belirlenecek.

Uzun yıllar Ankara’dan aldığı güçle, “Menderes’ten bu tarafa kanun benim” anlayışının hâkim olduğu ilçemizde tanım farklı olsa da durum farklı değil. Şimdilerde başı bir yerde kolları her yerde olan, “Ahtapot Demokrasisi” ile yönetiliyoruz.

O yüzden bu kongreler, Çine için dönüm noktası olma özelliğine de sahip. Ya hanedanlık devam edecek ya da ilçemiz gerçek demokrasinin hâkim olduğu kalkınma ümitlerinin yeşerdiği bir siyasi anlayışa kavuşacak.

Bunun için lazım olan tek şey ise, bencilliği bir kenara bırakıp herkesin üzerine düşen ölçüde toplumsal görev üstlenmesidir. Bugüne kadar Çine’de halk kızını, oğlunu işe alma, arsasını imar açma, dükkanından alışveriş yapma gibi küçük menfaatlerle kandırılmıştır.

Çine’de bugün 2 bin üniversite öğrencisi olsa, 10 yıldır seçimden seçime, kongreden kongreye konuşulan ve bugüne kadar birilerinin bir yerleri tutmasını sağlamaktan öteye geçmeyen OSB’de amaca uygun yatırımlar yapılsa, tarımsal sanayi gelişse, sadece birilerinin değil tüm ilçenin kalkınması için politikalar yürütülse hiç kimsenin kızına iş, arsasına rant istemeye, dükkanından alışveriş yapılması için yalvarmaya ihtiyacı kalmayacak.

O zaman bizim kızlarımız, oğlanlarımız babasının kime satıldığına göre değil tahsiline, yeteneğine göre kolayca iş bulabilecek. Kimse de, “Kızımı işe al, memleket senin olsun” diyerek bile bile torunlarının geleceğini yok etme hadsizliğine girmeyecek.

Bütün bunların olması için biraz dik duruşa, sabırla doğruları savunmaya, doğruların gerçekleşmesi için mücadele etmeye ihtiyaç var.

Nasıl mı?

Ahtapota hizmet etmediğimiz için günlük gazete çıkarıyor olmamızdan rahatsız olanlara inat 2003 yılından buyana bizim yaptığımız gibi.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.


Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.