• 25 Mart 2013, Pazartesi

Özürleri kabahatlerinden beter…

Çine’de siyasi ortam ne zaman gerilse, aynı senaryo uygulanır.

CHP’liler AK Parti’ye yüklenir, AK Partililer de belediye üzerinden onlara..
Belediye başkanı da çıkar açıklama yapar, ortam iyice gerilir.
Biri, diğeri için Çine’nin yıllarını heba ettiğini, hizmetlere engel olduğunu ileri sürer. Öbürü de benzer yöntemlerle karşılık verir. Neticede ortam gerilir.

Sonra AK Parti İlçe Başkanı tayfasını toplar, belediye başkanını makamında ziyaret eder. Gerginlik o ziyarete de yansır, ama sonrasında ortamın gerilmesine neden olan konu uzun süreliğine gündemden düşer.

RES meselesinde, doğalgaz meselesinde, şehir güvenlik kameraları meselesinde, karayolu meselesinde ve belli aralıklarla tekerrür eden TOKİ meselelerinde hep aynı tablo yaşanmıştır.

Sanki birileri, “Erkan ortamı çok gerdiniz, topla senin tayfayı başkana git. Orada el sıkışın, toplu fotoğraf verin. Konuyu yüz yüze tartışıyormuş gibi yapın ve sonra da bu konuyu dilinizden düşürün. Böyle ters düşmek size yakışmıyor. Biz sizi bunun için mi toplumda ön plana çıkardık, bir yerlere getirdik?” diyor.
Sanki gene birileri karşı tarafa dönüyor, “Başkan, ben konuştum sözle olmayacak, ama sana özür mahiyetinde ziyaret gerçekleştirilecek. (Sahura kalkıyorsan oruç tutmak için niyet etmeye gerek yoktur. Çünkü oruç tutmak için sahura kalkılır) Sonrasında da konu kapanacak. Sen belediye başkanısın, güçlüsün. Bunlar sana muhtaç. Senin de onlara az ihtiyacın yok. O partinin başında onların kalması bile menfaatine. Allah muhafaza orayı ayağa kaldıracak birileri gelirse, sıkıntıya düşersin. Fazla didişme, senin ilçe başkanını da dizginle” ifadelerini kuruyor.

Özürleri kabahatlerinden beter, haberleri yok.

Çünkü bu ziyaretler halkı mutlu etmiyor. Neticede her şey konuşulduğu gibi kalıyor ve Çine uygun adım marş şeklinde yerinde sayıyor. Ne güvenlik kameraları sağlıklı bir şekilde çalışıyor, ne de kavşaklar açılıyor. Ne Çine merkeze doğalgaz geliyor, ne de TOKİ…

Buna rağmen neden böyle; siyaset, temsil edilen parti ve Çine halkının aklı, zekası, onuru, gururu ve tüyü bitmemiş yetim hakkı ayaklar altına alınıyor?

‘Bu işten bazı kişilerin veya belli zümrelerin kazanç elde ettiği’ şüphesi doğuyor.
Bu durum da, bize sürekli gerileyen ilçemizde durmadan tam yol ilerleyenleri işaret ediyor.

Kaçak yapılar, uyduruk denetimler vs. konularına girmeye hiç gerek yok.
Olsun varsın. Nasıl olsa Çine’den bir halt olmuyor.

Bari birileri ya da bir zümre büyümeye, güçlenmeye devam etsin.
İdeoloji, din, iman, halk, hak, hukuk, duruş, itibar, intiba vs. hikaye…

Başarı için her şey mübahtır.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.


Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.