• 25 Kasım 2013, Pazartesi

Çine’yi sevin

Çine halkına diyorum bunu. Çünkü Çine’nin sevilmeye, sahip çıkılmaya gerçekten çok ihtiyacı var. Çine’yi sevenlerin ilçeye sahip çıkabilmeleri için önce işlerini çok iyi yapmaları gerekiyor. Ne yazık ki, Çine’de son dönemlerde işini iyi yapanlar Çine’nin ve Çinelinin olana göz koyanlar oldu. Ben öyle düşünüyorum. “Hırsız da olsa işini iyi yapana saygı duymak lazım” der bir arkadaşım. Saygı duymuyorum ama ilçemizde işini iyi yapanların en başında, tüyü bitmemişinkine göz koyanların gelmesine çok üzülüyorum. “Niye ahlaklılar değil de onlar?” diye sormadan edemiyorum.

 

2000 yılında yine Çine’de başladığım mesleğimde, 2003 yılından bu yana aktif bir şekilde ilçemde görev yaptım. Denge Gazetesi’nin Çine Temsilciliği, Çine Madran Gazetesinin yayın yönetmenliğini yürüttüm. Elimizden geldiğince mesleğe ve ilçemize güç katmaya çalıştım. Bizden hoşnut olmayanlar genelde kendinden emin olmayan adamlar oldu. Yanlış yolda ilerleyen arabalarının tekerine çomak soktuklarımız dışında, sıkıntı duyanın pek olmadığını düşünüyorum. Hatalarımızla üzdüklerimiz elbette oldu. Bilerek ya da bilmeyerek bunu yaptıklarımızdan helallik diliyorum.

 

Bu bir veda yazısı değil. Aydın Denge Gazetesi’nde çok ağır sorumluluk gerektiren yeni görevimden dolayı Çine’de eskisi kadar yoğun mesai yapamıyorum ve yapamayacağım. Bütün yetki ve sorumluluklarımı 2006 yılından bu yana birlikte çalıştığım, tanımaktan, çalışmaktan büyük keyif aldığım, kardeşim gibi gördüğüm Sezgin Madran’a bırakıyorum. Atom karıncamız Osman Yurttaş ve sayfa sekreterimiz Elvan Uyar’a da sonsuz güveniyorum. Gazetemizin abone satış temsilci Cengiz Aslan ağabeyimiz Çine Madran Gazetesine güç katmaya devam edecek. Çine’nin yetiştirdiği ender fikir adamlarından olan, bilgisine ve eserlerine sonsuz saygı duyduğum Arif Ali Uyguç, çalışmalarıyla Çine Madran Gazetesine ve Çine’ye katkı sağlamayı sürdürecek. Gazetemizin imtiyaz sahibi meslek büyüğümüz Salih Özay’ın varlığı da Çine Madran ailesi için büyük bir şans. İkinci bebeği nedeniyle doğum izninde olan yazı işleri müdürümüz Gülser Başkurt da döndüğünde güzel işler yapacaktır.

 

Resmen Çine Madran Gazetesinden ilişiğimi kesiyorum, aktif olarak çalışamayacağım fakat zaman zaman bu köşeden bildiklerim, duyduklarım ve olması gerekenlerle Çine için yazmaya devam edeceğim. Gönül bağım da hiç bir zaman kopmayacak.

 

Sadece 2014 yılı Ocak ayı sonuna kadar izin istiyorum.

 

Çine hakkında bilgili olmak için lütfen Çine Madran’a ilgili kalın.

 

Pırıl pırıl ekibiyle Çine Madran Gazetesi’ni sizlere emanet ediyorum.

 

Allah’a ısmarladık.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.


Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.