• 2 Eylül 2013, Pazartesi

Vallah sen cennetliksin

O mübarek zatla bu yıl tanıştım. Çocukluğunda ve gençliğinde gözleri görüyormuş. Sonradan görme yetisini kaybetmiş. Yaşı 80'in üstünde olsa da, hayat dolu bir insan. Sivaslı Âmâ Hafız Zeki Ayhan, pozitifliği ile görenlerin göremediği detayları bile hiç kaçırmıyor. Türkiye Milli Futbol takımı maçlarında Rüştü'nün kalede sakız çiğnemesini, ciddiyetsizliği olarak değerlendiriyor. İnanılmaz derecede şakacı da. Yarı yaşından daha genç birinin sohbet sırasında yaptığı, "Dede senin nine bir hayli yaşlanmış, yenisini almayı fazlasıyla hak ediyorsun" esprisine, "Vallah sen cennetliksin, yavrum. Seni Allah mı gönderdi" yanıtı veriyor. Allah Zeki dedemize sağlıklı, uzun ömür versin.

 

İlçemizde yeni göreve başlayan Kaymakamımız Özkan Demir'in mesajları inanılmaz güzel;

Gelir gelmez, "Çine benim ailem" dedi.

Daha sonra bunu biraz daha açtı, "Annem, babam, kardeşlerim ve yakın akrabalarımın kamuda işi olduğunda nasıl karşılanmalarını istiyorsam, ben de vatandaşı öyle karşılarım" dedi.

Meşru olmayan oluşum ve organizasyonların parçası olmayı, kurtuluş olarak görmeyeceğini vurguladı.

Kendisini ziyaret eden iktidar partisinin Çine'deki temsilcilerinin ona söylemesi gerekeni, onlara söyledi, "Sizi yorarım" dedi.

Kısacası geldiğinden bu yana söylediği her şey pek hoşumuza gitti.

Ama Hafız Zeki Ayhan'ın her hoşumuza gider durumda dilimize doladığımız sözüyle memnuniyetimizi dile getirmek istiyorum: Vallah sen cennetliksin kaymakam bey, seni Allah mı gönderdi?

 

AĞUSTOS'TA İÇİLEN SULAR...

Yerel seçimler yaklaştıkça sokakta daha çok siyaset konuşulur oldu. Biz Çineliler de siyaset yapmayı değil, siyaset konuşmayı çok sevdiğimiz için her fırsatta lafı siyasete bağlıyoruz. Kahvehaneler, esnaf dükkanları, köşe başları ve ev ziyaretlerinin en önemli sohbet konusu siyaset oldu. Bundan böyle ben de seçime kadar bu sürece dahil olmak ve halk arasındaki siyasi içerikli sohbetleri sizlerle paylaşmak istiyorum.

Bu haftanın bombası; AK Parti Çine İlçe Başkanı Erkan Özkaya'dan değil babası Ali amcadan. Çine Belediyesi Kültür Merkezi Sinema Salonu'nda gerçekleştirilen AK Parti Çine İlçe Danışma Meclisi Toplantısı'na katılmış Ali Özkaya. Hava sıcak, salon kalabalık, içecek su yok. Ali amca hemen CHP'li Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer'i aramış, "Su gönder oğlum" demiş. 5 dakika sonra sular gelmiş. Başkan da, Ali amca da bu gelişmeyi doğruluyor. Halk da iki farklı algı var. Biri olumlu diğeri olumsuz. Olumsuz olanın sonucuna ilişkin söylenen de şu;

"Ağustos'ta içilen sular, Mart'ta midenizi bular..."

Ben bu duruma katılmıyorum. Biri su istedi, diğeri su gönderdi diye seçim kazanılmaz ya da kaybedilmez. Kazanmak ve kaybetmek tamamen teşkilatın çalışmasıyla alakalıdır. Atalarımız, 'Allah'ın hakkı üçtür' dememiş mi? AK Parti'nin Çine'de teşkilat kaynaklı sorunlara bağlı bir seçim daha kaybetmesini, üçüncü hakkın kullanılması kadar doğal bir gelişme sayarız...

 

SEÇİMİN İLK GALİBİ FATİH OLDU

Siyasetin ticaret için yapılmasına ve iş bulma aracı olarak görülmesine kesinlikle karşıyım. O yüzden bu yazacaklarımın tamamen latife olduğunu, baştan belirteyim. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer'in Makam Şoförü Fatih Atabay, AK Parti Çine İlçe Başkanı Erkan Özkaya'nın kuyumcu dükkanı çalışanı Şerife Dinç ile nişanlandı. Belediye Başkanı Fatih'i çok seviyor. Yeniden seçilirse onunla çalışmaya devam edecektir. Seçimi AK Parti kazanırsa da, Fatih'in görevi devam edecektir. Müstakbel eşi, AK Parti İlçe Başkanı'nın çalışanı olduğu için değil. Çünkü Fatih, 2004 yılında AK Pati'den 4. sıra Çine İl Genel Meclisi Üye adayı olan, seçilemeyeceğini bildiği halde köy köy dolaşıp halka hitap eden, seçilenlerden daha fazla çalışan merhum Reşat Atabay'ın oğlu. Göreve gelir gelmez makam şoförü ile uğraşırlarsa rahmetlinin kemiklerini, bizlerin de vicdanını sızlatırlar. Çine siyasi tarihinin gür seslerinden olan Reşat Ağabeyi rahmetle yad ederken, Fatih ve Şerife'yi tebrik ediyorum.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.


Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.