• 1 Haziran 2012, Cuma

Başbakan Aydın’ı sildi mi?

2014 yerel seçimleri öncesi partiler kongrelerini tamamladı. Aydın’da kongre sürecini en sessiz sedasız ve sorunsuz geçiren MHP oldu. 3 adayın yarıştığı CHP Aydın’daki gücünü il kongresinde yaşanan heyecanla bir kez daha ortaya koydu. İktidar partisi kongre sürecinde en çok yara alan taraf oldu.

İlçe ve il başkanlarını atama ile belirleyen AK Parti’nin kongreleri sembolik ve sönük geçti. Daha önce Aydın İl Kongresine katılacağı açıklanan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, programına uymadığı için kongre tarihi ötelenmesine karşın katılmaması bir takım söylentileri de beraberinde getirdi.

Kongre sürecinden ve oluşan teşkilatlardan memnun olmayan parti tabanında, “Başbakan Aydın’dan ümidini kesti”, “Başbakan Aydın’ı sildi”  gibi mırıldanmalar başladı. Başbakan Erdoğan’ın Aydın İl Kongresine katılmama sebebi olarak da Aydın’da hedeflenen başarının yakalanamayacağı yönünde esen rüzgârın etkili olduğu konuşuldu, konuşuluyor.

Türk siyasi tarihine damgasını vuran liderler arasına adını yazdıran AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Aydın’ı sildi mi, silmedi mi bilmiyoruz. Eğer kendisinde oluşmuş böyle bir kanaat varsa, bunun sebebi Aydın ile ilgili eline ulaşan bilgiler ve kulağına söylenen fısıltılardır diye düşünüyoruz.

“Aydın’da ne yaptıysak olması gereken teşkilat yapısını oluşturamadık, halka inemedik, merkez sağ seçmeni ile kucaklaşamadık” şeklindeki bir özeleştiri ile Başbakan’ın Aydın’ı silmesi sağlanmışsa bana göre doğru bir tespittir.

Şayet, “Ne yaparsak yapalım Aydın halkına yaranamıyoruz. Oraları Yunan’ın çiğnediği topraklar, yapacak bir şey yok” şeklinde bir savunma yapılıyorsa buna üzülürüz.

Başbakan’ın Aydın ile ilgili yanlış bilgilendirildiği kesin. Kendisinde Aydın’ı silip, silmediği yönünde bir kanaat oluştu mu onu da bilmiyoruz. Şayet olmuşsa bunda yukarıda bahsettiğimiz özeleştirinin değil de savunma şeklinin etkili olduğunu düşünüyoruz.

Aydın halkının büyük bir bölümü tarımdan geçiniyor. Zeytinyağı fiyatı, hayvancının giderek artan şikayetleri, bütün tarımsal girdiler artarken ürünlerin değer kaybetmesi…

Açıklanan teşvik paketlerinde Aydın’ın es geçilmesi…

Çine’den daha somut örnekler ortaya koymak gerekirse; Tarıma dayalı fabrikaların kurulacağı beklenirken, AK Partili yöneticiler aracılığı ile Çine çanağının dibindeki OSB’ye gazları ve dumanı ile halkı zehirleyecek, çevreyi kirletecek çevirim santralinin dayatılması…

Bölünmüş yol çalışmalarının ekmeği ile oynadığı bulvar esnafının artan çığlığının kimseyi rahatsız etmemesi…

Çine Devlet Hastanesinde uzman doktorun kalmayışı…

İlçede görev yapan eğitimcilerin kendi çocuklarının eğitimi bahanesi ile Aydın’da oturması vs. gibi durumlar Başbakan’ın Aydın’ı sildiği tezini doğruluyor gibi…

Bunda, “Yunan’ın çiğnediği topraklar” savunması etkili olmamıştır inşallah.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.


Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.