• 13 Temmuz 2015, Pazartesi

Kırmızı olsun üç kuruş fazla olsun

Babam rahmetliyi zor zahmet ikna ettiğimde henüz 16 yaşındaydım.

Abdülkadir Yıldız’ın kapısına dayandık, “Allah’ın izni” ile mekandaki motosikletlerden birine talip olduk.

“Ne renk?” sorusuna; “Kırmızı olsun, üç kuruş fazla olsun” yanıtını dün gibi hatırlarım, merhum babamın.

O zamandan beri kırmızıya yaklaşımım hep pozitif oldu benim. Tattığı yere darı ekenlerden olduğum için aynı cümleyi kim bilir kaç yüz yerde, kaç bin defa söyledim, hatırlamıyorum.

Fikir babası olduğum, çilesini arkadaşım Erkan Gökaslan’ın çektiği, Çine Esnaf Odası Başkanı Metin Uyar’ın öncülüğünde gerçekleşen, Burhan Kandemir ve Giray Yörük’ün de büyük emekleri bulunan “Çine’den Alışveriş Yapan Kazanıyor” kampanyası başladı.

Kampanyaya katılan 45 esnaftan alışveriş yapanlar her 100 liralık alışverişte bir çekiliş hakkı kazanıyor. Bunu, parçalar halinde farklı esnaflardan ve kampanya süresinde farklı günlerdeki alışveriş fişlerini birleştirerek de yapabiliyorlar. Kampanya bitiminde çekilişle sahibini bulacak en büyük ödül de ‘KIRMIZI’ bir otomobil. Benim olsun çok isterim. Bunun için de azami derecede alışveriş yapmayı düşünmüyor değilim. Kampanya, evlendiğim sene (2007) yapılsaydı bize çıkma olasılığı çok yüksekti. Bu sene evlenecek olanların o yüzden şanslı olduğunu düşünenlerdenim.

Bırakın Çinelileri, Efeler, Karpuzlu, Yenipazar, Yatağan ve Milaslıları da heyecanlandıran bu kampanyadaki arabanın kime çıkacağını gerçekten çok merak ediyorum. Bana çıkmazsa çıkandan Çine Adnan Menderes Bulvarında bir tur attırmasını da şimdiden istirham ediyorum.

Çine’yi AVM’ye dönüştüren, 45 esnafı ve üç kurumumuzu bir araya getirmeyi başaran, Türkiye’de ilk olma özelliği bulunan bu kampanyanın başka yerlere örnek olacağından şüphe etmiyorum. Esnaf odalarının sadece esnaftan para alan kurum olduğu algısını kıran yönetici olarak Metin ağabeyimin adının tarihe parlak harflerle yazılacağından da adım gibi ‘emin’im. Kampanyaya destek veren Çine Şoförler Odası Başkanı Bircan Öter ve Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’in de ne kadar doğru bir iş yaptıklarını hep birlikte süreçte yaşayıp göreceğiz.

Kampanyaya herkesten çok destek vermesi gereken, yönettiği kurumun kuru parası ile kuru kasıntı yapan ağabeylerimizin başının bu kampanya sonunda öne eğileceğini şimdiden gördüğümü belirtmek isterim.

Araba dışarıdan alışverişe gelen bir yabancıya çıksa bile, inanın bana; Çine kazanacak, Çineli kazanacak.

İşleriniz hayırlı, hayalleriniz kırmızı olsun.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.


Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.