• 1 Ağustos 2011, Pazartesi

Enişte mi istiyoruz yoksa pazar mı?

12 Haziran Seçimleri öncesi Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı, Aydın Çıldır Havaalanına uçakla iniş yaptı. Burada “Uçuş Akademisi” okulu açılacağını ve yılda 200 pilot yetişeceğini söyledi.

O gün bugündür bu konu benim hep kafama takıldı.

Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı Aydın Akyüzlü’ün başkanlığında, yoğun bir ısrarla yürütülen Çıldır’ın Kargo Hava Taşımacılığına açılması çabaları ile THY’nin düşüncesini sürekli karşılaştırır oldum.

Çıldır’ın ATB’nin istediği doğrultuda bir havaalanı olması durumunda;

Çine’nin Kargı Köyü’nde Muzaffer Aykın’ın bahçesinde yetişen Bursakarası cinsi taze incir sabah tarladan toplanacak, öğleye kadar ATB laboratuvarında analizleri yapıldıktan sonra yola çıkacak ve akşamüzeri İngiltere’de manav tezgâhında olacak.

Atça’da yetişen çilek, dağlarda yetişen kestane, erken çıkan karpuz ve daha birçok meyve ya da sebze aynı yöntemle toplandığı gün ihraç edildiği ülkelerde satışa sunulacak. Bu durumda Aydın’ın tarımsal üretim ve tarımsal üretimden elde edilen geliri artacak.

Yetiştirdiğimiz ürünler yöremizi dünyanın dört bir yanında gururla temsil edecek. Bizler de “İngilizler incirimizi çok sevdi”, “Çileğimiz Rusya’da kapış kapış”, “Fransa’da börülcemiz yok satıyor” gibi başlıklı haberleri gururla sayfalarımıza taşıyacağız. Kazancımız, pazarımız olacak.

THY’nin planladığı gibi burası eğitim uçuşları için kullanılırsa sık sık düşecek olan eğitim uçaklarının kaza haberlerinden dolayı tanıtım yönünden Aydın’ın çok bir kaybı olmayacak. Aydın basını olarak bize de bol bol haber çıkacak. Fakat ekonomik açıdan kazancımız biraz daha düşük olacaktır. THY’nin planının Aydın’a bir diğer kazanımı ise havacı enişte sayısındaki muhtemel artış olabilir. Yani kazancımız, eniştelerimiz olacak.

Bugün Türkiye’nin birçok yerinde sırf kendi iktidarları döneminde o illerin milletvekilleri istediği için açılmış ama şuan işe yaramayan havaalanları var. İddia ediyorum bizimkisi çok işe yarayacak.

Çok yoğun olan İzmir Adnan Menderes Havaalanı’nın trafiğini rahatlaması için bence kargo uçuşlarının Aydın’a kaydırılması bile THY için yeterli gerekçe olabilir. Günde birkaç Ankara ve İstanbul yolcu seferleri de konarsa, tadından yenmez.

Burada bize düşen bu işin yanlışlarını ve doğrularını anlatmaktır.

Gerisi ilin Valisine ve iktidar partisinin milletvekillerine kalmış.

ATB’nin istediği gibi Kargo Taşımacılığına yönelik bir havaalanı yapılırsa; dünyanın dört bir yanına taşınan ürünlerimizle kazançtan ve gururdan uçarız.

THY’nin planladığı gibi uçuş akademisi açılırsa; pilot eniştelerimiz sayesinde hepimiz olmasak da çok az bir kısmımız mutluluktan uçarız.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.


Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.