• 16 Şubat 2015, Pazartesi

Elinizi çabuk tutun

Bizim Osman, haberini yapmış. Benim köşe yazımın başkanları harekete geçirdiğini söylemiş. Ne yalan söyleyeyim, ben de gazeteden okudum. "Külliyen yalan" da diyemiyorum.

Konuyu tüm Çine kamuoyu biliyor. Çine esnafı, ortak bir kampanya düzenleyecek, ilçeden alışveriş yapanlara hediye çekiliş kuponları dağıtılacak. Sonra bu kuponlara araba vb. hediyeler noter huzurunda yapılacak çekilişle dağıtılacak. Çine’den alışveriş yapılınca Çine esnafı para, halk da kazanma şansı kazanacak.

Kaybedeni olmayan bu işe ayak diretenler olduğunu duyuyorum. Esnaf için en çok çalışması gerekenlerin bu projenin hayata geçmemesi için çabaladığı, topu başkalarının üzerine attığı gibi söylemlere inanmak istemiyorum.

Bu fikir sadece bana ait değil, Erkan Gökaslan’ın ortaya attığı “Alışverişini Çine’den yap, Çine kazansın, Çineli kazansın” kampanya tavsiyesinin geliştirilmiş halidir. Çine Esnaf Odası Başkanı Metin Uyar, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Tarık Özhan, Burhan Kandemir, Giray Yörük de bizzat bu konuda çalışma yürütmüştür. Ünal Dinçer, Abdülkadir Yıldız, Oktar ve Abdullah Yelen, Ali Güner gibi çok sayıda esnaf ağabeyimiz de destekçisi olduğunu ve kesinlikle böyle bir çalışmanın içinde seve seve olacaklarını söylemiştir.

Düşünce, mahalle bakkalları ve berberlerini bile heyecanlandırdı. Çok sayıda esnaf, gücü oranında müşterisine kazanma şansı dağıtmaya hazır olduğunu, kampanya çerçevesinde bilet alıp müşterilerine dağıtacaklarını beyan etti.

Kampanyanın Mart ayında başlaması hedefleniyor. Bunun için Esnaf Odası Başkanı Metin Uyar, kurumun avukatı Evren Aytepe’ye bürokratik sürecin yönetimi için görev verdi. Belediye Başkanı da, Ziraat Odası seçimlerinden hemen sonra bu konuyu hızlıca gündeme alıp Mart ayına yetişmesi için üzerlerine düşene yapacaklarını söyledi.

Biz, sadece düşüncenin sözcüsü olduk. Başlaması için de girişimlerde bulunduk. Şu günlerde Çine sokaklarında ve esnafların camlarında bu kampanyanın duyurularının yer alması gerekiyor. Tüm Çine esnafının kazanmasına ve bütün halkında kazanma şansı yakalamasına neden olacak bu çalışmayı kimler savsaklıyor? Kimler, Çine’yi ve Çine esnafını temsil ettiğini iddia ederken böylesine yararlı bir işin gerçekleşmesini istemiyor? Bütün bunları, bizde oluşan kanaate göre nedenleri ile önümüzdeki süreçte paylaşırız. Temennimiz çok geçmeden projenin gerçekleştirilmesidir.

Çine’de kamu kaynaklarının, toplumsal gücün sadece kişi çıkarları için kullanılmadığını gösterecek, basiretli esnaf temsilcisi, toplum lideri olup olmadığını da esnafımız ve halkla birlikte test ettiğimizin de bilinmesini isterim. Esnaf Odası Başkanımız, değerli ağabeyimiz Metin Uyar’ı, elini çabuk tutması konusunda bu yazıyla uyardığımızı da...

 

TEBRİK

Çine Ziraat Odası Başkanı seçilen değerli ağabeyim Özkan Atıgan'ı tebrik ederim. Başarı dilemiyorum çünkü bundan şüphe etmiyorum. Kendisinden ricam, seçim sürecinde ona destek veren değişik grupların değil de Çine çiftçisinin menfaatleri doğrultusunda çalışmasıdır. Zeytin üreticilerinin organik tarım örgütlenmesini bir şahsın tekeline bırakmamasını hatta mümkünse tüm bu örgütlenmeyi çiftçinin kurumu Çine Ziraat Odası çatısı altında toplamasını istirham ediyorum. Özkan ağabeyin çok çalıştığını ve kazanmayı kesinlikle hak ettiğini düşünüyorum. Görevi zor, o yüzden "Yoruldum, biraz Bodrum'da ...'ların yatında kafa dağıtıp geleyim" deme lüksü olmadığını, tüm zamanını Çine çiftçisi için çalışarak geçirmek zorunda olduğunu hatırlatmak isterim.

Hayırlı olsun. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.


Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.