• 20 Şubat 2012, Pazartesi

Köyümü ve Aydın’ımı kirletmeyin

Geçtiğimiz günlerde çeşitli medya organlarında benim de doğup büyüdüğüm yer olan Kırkışık Köyü’nden sahte bir eylem haberi yayımlandı. Eylemin gerçekleştiği ileri sürülen mevki bizim için köyümüzün mezarlığının da içinde bulunduğu en kıymetli yer olan Kargılıbağ’dı.

Köyümüzden hiç kimsenin bu eylemden haberi yoktu ve eylemi anlatan fotoğraf karelerinde ikameti Kırkışık olan bir kişi bile görünmüyordu. İşin kaynağını öğrenmek çok zor olmadı. Elektronik posta kutumuza baktığımda sahte eylemin, sahte haberi ve daveti bize de ulaşmıştı. CHP Aydın Milletvekili Osman Aydın’ın basın açıklaması olarak duyurulan program, zeytin işçilerinin eline pankart tutuşturulması ile eylem havasına sokulmuştu. Köylülerin eylem sonrası sorunsuzca dağıldığı ve hiçbir olayın çıkmadığı da vurgulanıyordu haberde.

Bu sahte eylemi Milletvekili Osman Aydın’ın tezgâhlamadığını gayet iyi biliyoruz. Bu, vekilin Manisalı Felsefeci danışmanı Cemal Beldek’in uçuk kaçık fikirlerinden biriydi. Osman Aydın da iyi bilmektedir ki bizim köyümüzün halkı eylem yapmayı beceremez. Köyümüze Çine Belediye Başkanı iken yıllar önce çöplük kurduğunda bunu kendisi ifade etmişti. “Köylü ne anlar eylemden, birileri onları kışkırtıyor” demişti.

Bizim köyümüzdeki zeytin üreticileri zeytinyağı fiyatlarının düşük olmasından şikâyetçidir ama bu konuda devlete yönelik bir eylemde ve isyanda bulunacak kadar öfkeli değillerdir. Eylem için bizim köyün seçilmiş olması, eylemin köyümüze çöplük kurulmasında büyük emeği bulunan Çine Belediyesi Fen İşleri Müdürü Mustafa Sami Ambarcı’nın annesi Melek Halamızın zeytinliğinde yapılması ve eylem sırasında orada bulunan eylem destekçilerinin kimliği de son derece manidardır. Tablodan anlaşıldığına göre, zeytinyağı fiyatları ile birlikte yağ bidonları da bir hayli ucuzlamıştır.

Bu eylemle ilgili Milletvekili Osman Aydın’ı uyarmak gerekiyor…

Sayın Aydın; Vekâletini üstlendiğiniz insanlar için hakkıyla hizmet etmek istiyorsanız bu insanların gerçek gündemlerine göre görev yapın. Sahte eylemler ve sahtekârların fikirleri ile bunu yapmış olmayacağınızı da bilin. Eğer amacınız vekâletini aldıklarınızın velayetini de almaksa sahte eylemlere ve sahtekârların fikirlerine dört elle sarılmaya devam edin. Çünkü bütün kitaplarda ve televizyon dizilerinde velayet hırsı olanlar, öyle yapıyorlar.

Sizden küçük bir ricam daha var, siz Aydın’ın soyadı ‘Aydın’ olan tek milletvekilisiniz. Lütfen sahte eylemlerle bir daha köyümü ve sahtekârların fikirleri ile de ‘Aydın’ı kirletmeyin. Çünkü o, benim de soyadım.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.


Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.