• 7 Temmuz 2014, Pazartesi

Çine şehirdir, Sayın Dinçer…

Türk Dil Kurumu’na baktım. Şehir: Nüfusunun çoğu ticaret, sanayi, hizmet veya yönetimle ilgili işlerle uğraşan, genellikle tarımsal etkinliklerin olmadığı yerleşim alanı, kent, site...

 

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “Çine şehir değildir” demiş. Ege Et’in Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde, yönetici maaşlarına 6 kat zam yapılan, sektörle alakasız, Çineli hiçbir zatın bulunmadığı yönetimin oluşturulduğu genel kurul toplantısında olmuş.

 

Ege Et’in tüzüğünde: Şirketin genel kurul toplantıları şirket merkezinde veya şirkete en yakın şehir merkezinde yapılır. İfadesi yer alıyor. Genel kurulun hükümet komiseri de, bu madde nedeniyle şerh düşüyor. Eski yönetim kurulu üyelerinden Gültekin Alp Akbay da, genel kurulun yapılış yeri nedeniyle usulsüz olduğunu söylüyor. “En yakın şehir, Çine’dir. Çine’de yapılması gerekir” diyor. Bunun üzerine Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “Büyükşehir Yasası'ndan sonra en yakın şehir burası” diyor. Çine’nin şehir olduğunu kabul etmiyor. Efeler’in şehir olmasına razı oluyor.

 

Beni asla, genel kuruldan 1 ay sonra, kendi partisinde işler karışınca, yapmacık bir poz verip, basın açıklaması yapan AK Parti Çine Belediye Meclis Üyesi Muhammet Doğan ile kıyaslamayın. Çine ile ilgili düşüncelerimi yıllardır söyleyen biriyim, bunun için bedel bile ödedim. Partisinin Çine Danışma Meclisi Toplantısı'nda, Halil Hazer’in, “Ege Et hakkında niye bir açıklama ve girişimde bulunmuyoruz?” sorusu üzerine, “Özlem Çerçioğlu’nun reklamını yapmış oluruz. Biz karışmayalım, ama kadın kolları başkanımıza bir açıklama yaptıralım” diyen AK Parti Aydın İl Başkanı Sadık Atay gibi Çine’nin meselelerine duyarsız kalmamı kimse beklemesin.

 

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’in, Çine’nin şehir olmadığı savını kesinlikle kabul etmiyorum. Halkın yüzde 55’nin onay verdiği belediye başkanının, spor kulübü başkanı tarafından küfür edilmesine ve makamında Ziraat Odası Başkanı tarafından azar işitmesini de kabullenmemi beklemeyin. Sayın Enver Salih Dinçer’in, makamı, görevini ve şehrül-emini (şehrin en güvenilir kişisi) olduğu ilçeyi yok saymasına ve şehir olarak görmemesine itirazım var.

 

O, artık Osman Aydın’ın oraya oturttuğu emanetçi değil.

Halkın, yüzde 55’inin oyunu almış bir belediye başkanı.

Konumunun, sorumluluğunun farkına varmalı.

Çine’yi seviyorsa, bir an önce toparlanmalı. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.


Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.