• 24 Kasım 2014, Pazartesi

Temizlik

AK Parti Çine İlçe Teşkilatının, Cumartesi günü yapılan kongresinden çıkan sonuca dair yorumlar; “parti içi temizlik yapıldı” şeklinde. 
Bugüne kadar partiyi yöneten, temsil edenlerin neredeyse tamamına yakınının tasfiye edildiği ileri sürülüyor. Partinin bugüne kadar Çine’de başarılı olamamasının nedeni olarak gösterilen isimlerden kurtulduğunu düşünen büyük bir kesim var. Seçimi kazanan listeyi destekleyenler ve o listede olanların genel düşüncesi bu yönde. 
Böyle düşünüyor olmalarının sorumluluğunun çok büyük olduğunu hatırlatmak isterim. Zaman geçecek, genel seçimler olacak, yerel seçimler yapılacak. Parti hala Çine’de başarısız olursa; yukarıda yazılanların yanlış, başarılı olursa da; doğru olduğu anlaşılacak. 
Mehmet Tosun’un kongrede yaptığı konuşmada altı çizilmesi gereken çok önemli hususlar var. Bunlardan biri de, “1999 yılında CHP’nin Çine’den başlayan ve tüm Aydın’a yayılan başarısını, 2015 Genel Seçimleri ve 2018 Yerel Seçimlerinde tersine döndüreceğiz” demesi. Tosun, bunu derken rakiplerinin ne denli güçlü olduğunu anlatmak ve gelecekteki olası başarısızlıklarına mazeret oluşturmak mı istedi yoksa gerçekten bu hedef için çalışma mı başlattı, gelecek süreçte göreceğiz. Yine, bu sözü ile Osman Aydın’ın reklamını mı yaptı, partililerine hedef mi gösterdi, bunu da göreceğiz. 
Çok şüpheci olduğumu düşünebilirsiniz. Gerek mesleğimin doğası, gerekse Çine’de 15 yıla yakın zamandır edindiğim tecrübe gereği böyle yaklaşmak zorundayım. Bana, “Tecrübeyi tanımla” deseniz hiç düşünmeden, “Tarih tekerrürden ibarettir” derim. Çine’de bugüne kadar kişiler değişse de sonuç hep aynı olduğu için baştan temkinli yorum yapma gereği duyuyorum. Yoksa, Tosun ve ekibini tebrik etmek, başarı dilemek, iki de yağ çekmek çok kolay iş...
Yeni seçilen ilçe başkanı ve yönetim kurulundan bir Çineli olarak beklentilerimi şöyle sıralamak isterim; 
Yurdu olmadığı için fen lisesine dönüştürülemeyen ve düz Anadolu lisesi yapılan Çine Anadolu Öğretmen Lisesi’ne yurt yapılmasını sağlayarak ilçeye fen lisesi kazandırmalısınız. 
Adnan Menderes Üniversitesinin Çine’de en az iki tane dört yıllık fakülte ve yüksek okula da, talebin yoğun olduğu 4-5 tane bölüm açmasını sağlamalısınız. 
Çine Organize Sanayi Bölgesine gelecek yeni yatırımlar için çalışmalı, ilçe halkının 4 yıl sonra akciğer kanseri olacağını bile bile madende çalışmak zorunda kalmasını sonlandırmalısınız. 
Çine’nin içinden geçen bölünmüş yolda, sizden öncekilerin basiretsizliği nedeniyle oluşan kepazelikleri sonlandırmalısınız. 
Çine Barajı AK Parti’nin Çine’de yaptığı en büyük yatırımdır. Bu büyüklüğü ile ilçeye gelecek başka ödeneklere de engel olmuştur. “Aydın’ın Çine’den başka ilçesi yok mu” demesinler diye bu konuda başka yatırımlar engellenmiştir. Aslında Çine’den çok Koçarlı ve Söke’ye faydası dokunan Çine Barajının, ovamızda sulamasının bir an öce bitirilmesi konusu yakından takip edilmelidir. 
Toprak reformunun biran önce ilçemizde hayata geçirilmesi gerekmektedir. 
Hastanemizin tam donanımlı olmasını kesinlikle sağlamalısınız. Öncesinde hemen hekim açıklarını giderseniz iyi edersiniz. 
Peşin peşin uyarayım, Çine’ye 2015 yılında iyi bir Adalet Sarayı yapmazsanız 2018’e kadar ilçe adliyemiz kapanır.
Bunlar aklıma hızlıca gelen ana kalemler. Çine için yapacağınız elbette çok daha fazla iş var. 1999’da başlayan CHP sinerjisini tersine döndürmek için bunları eksiksiz tamamlamanız gerekir. 

Mehmet Tosun’a, listesine baktığımda çok ciddi desteği olduğu açık şekilde görünen Celalettin Kocamaz’a ve yıllardır AK Parti’de bir türlü kabul edilemeyen, dışlanan fakat bu kongrede listenin en etkili isimlerinden olan Muammer Abbak’a ve yeni yönetim kurulu üyelerine görevlerinde başarı dilerim. 

Çineli ünsüz bir düşünür der ki; “İnsanlar haklı çıkmak için kaybetmeyi göze alırlar.” Kaybeden ve onları destekleyen, Çine siyasetinin birbirinden değerli ağabeylerinden ricam var: Çine kaybettikten sonra siz haklı çıksanız ne yazar. Parti içinde haklı çıkmak için Çine’ye zarar veren tutum içinde olmayacağınıza inancım tam. 

Özetlemek gerekirse; Bugüne kadar Çine’de AK Parti dahil tüm partiler, tabeladan ibarettir. Çine’ye çok zarar veren bu durumun, iktidar partisinin teşkilatından başlayarak kırılması gerekir. Partiler gerçekten kendi iradeleri ile siyaset yaparsa Çine kazanır. Yoksa 3-5 kişi zengin olmaya devam ederken, ilçemiz yok olma yolunda hızla ilerler. Bu tamamen benim kişisel düşüncem ve iddiamdır. İnşallah aynı iddiamı yıllar sonra sürdürüyor olmam. 

Eli öpülesi tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler günü kutlu olsun.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.


Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.