• 5 Nisan 2013, Cuma

Lunapark

"Lunapark'ı neden yazmıyorsun?" diye sordu.
"Orada ne var?" soruma yanıtı, "Ne yok ki?" oldu.

Başladı anlatmaya; "Her ne kadar güzel bir panayır ve çocuk oyuncakları ile kaplı görünse de, orada kumar oynatılıyor. Gecenin ilerleyen saatlerinde türlü dolaplar dönüyor."
"Böyle bir şeye kim, neden müsade ediyor ki?" Soruma, "Beni deşifre etmezsin değil mi?" sorusuyla cevapladı. "Kesinlikle etmem, gazetecinin kaynağını gizleme hakkı var." deyince rahatladı.

"Buranın sahibinin bu ilçede üst düzey görev yürüten bir hemşehrisi varmış, o koruyor ve kolluyormuş. Ayrıca bir yerlere sağlam miktarda bağış da yapılmış" diyerek sözünü tamamladı.

Sizin anlayacağınız bir hemşehri dayanışması örneği ile karşı karşıyayız.
Gurur duyulacak birşey. İnsan hemşehrisi ile dayanışmalı.

Çine'de Çineliler dışında herkes rahatlıkla hemşehri dayanışması içine girebiliyor.
İçinde kirli işler bile olsa; "Benim hemşehrim yapmışsa; o iş temizdir" anlayışı hakim.

Bir araya gelemeyen, birlik olmayan Çineliler ise ÜTÜLMEYE devam ediyor.
'Bazı yerli çakalların bunda payı yok' diyemeyiz.

"Benim dedelerim 130 yıl önce DENİZLİ'den taşınmış" desem de; Çine'nin tamamı o şekilde derlemeymiş. İyi derlenmişiz, ama toplu kalma konusunda sıkıntı yaşıyoruz.
Çünkü topumuzu buradan kaçırmak isteyenler, yıllardır galip geliyor.

Bu kadar şerrin içinde hayır beklemek doğru olur mu bilmem ama;
Hayırlı Cumalar...

Not: Bazıları, "Muğlak yazıyorsun" diye eleştiriyor. "Arif olan, anlar" ya da "çok laf, deliye söylenir" ata sözleri onlara zaten cevap veriyor. O yüzden ben vermiyorum. 

Mesaj: Son dönemde basın davaları konusunda bir hayli tecrübe kazanan Avukatım ve aynı zamanda çok yakın dostum Murat Özcan ile Türkiye'de basın davalarının duayeni ve sığındığımız en önemli limanlardan biri olan Fikret İlkiz başta olmak üzere; tüm avukatların 5 Nisan Avukatlar gününü kutlarım.
Dava bombardımanına tutulduğum dönemde yakın desteklerini gördüğüm Dr. Avukat Yüksel Yalova, Av. Ekrem Işık, Avukat Osman Akdam ve isimlerini buraya yazmamın kendilerine zarar vereceğini düşündüğüm daha onlarca hukuk adamına da ayrıca teşekkür ederim. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.


Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.