• 5 Mart 2012, Pazartesi

Çine Ege'den büyük

Aslında Çine Organize Sanayi Bölgesi’ne kurulacak olan doğalgaz kombine çevirim santraline ilişkin görüşlerimi yazacaktım.

Santral için ısrarcı davranan OSB yöneticilerini çok iyi anladığımı, onların da buna tepkili olanları anlaması gerektiğini kaleme alacaktım.

OSB yöneticilerinin kötü niyetli olmadığını, dönümü 1-2 bin TL arası aldıkları arsayı santralci firmaya 15-20 bin TL’ye satarak, altyapıyı tamamlama gayesi içinde olduklarını belirtecektim.

Ticari anlamda düşüncelerinin doğru, fakat Çine’ye çevresel anlamda vereceği zarar göz önüne alındığında yanlış olduğu kanaatinde olduğumu aktaracaktım.

Nereden gelinirse gelinsin yokuş aşağı inmeden varılamayan Çine’nin, çukurda olması nedeniyle havadan daha ağır olan santral atıklarının bu çanağın dibine nasıl yayılacağını, insanlar dahil bütün canlılara ne gibi zararlar vereceğini haykıracaktım.

Göğsünün üstünde “Çine” markası taşımayan hiç kimsenin, Çine’yi beklentisiz ve karşılıksız sevmeyeceğini vurgulayarak, yatırımcıların ikna ettiği Çineli OSB yöneticilerine, gaflette olduklarını inandırmak zorunda oluğumuza dikkat çekecektim.

Bütün bunları sit alanına yapıldığı için, 10 gün sonra yıkılacak olan Çine Belediyesi’nin Asar Tepesi’nde inşa ettiği binanın ahşap balkonundan ilçeyi seyrederek yazacaktım.

Fakat Cuma günü Aydın’da gerçekleştirdiğim bir firma ziyaretinde yaşadıklarım hepsinden baskın çıktı ve onu yazacağım.

“ÇİNE KADAR DEĞİL”

Aydın çıkışında, Çine yolu üzerinde bulunan bir seramik mağazasının müdürü Vildan Hanım’a nereli olduğunu sordum. “Egeliyim” yanıtını alınca, Ege’nin neresinden olduğu anlamına gelen “Ege çok büyük” dedim. Mağazanın üst katında bulunan düğün salonunun işletmecisi olan ve Savrandereli olduğunu öğrendiğim beyefendi, “Çine kadar değil” diyerek bana inanılmaz haz yaşatan bir nokta koydu tanışma faslına.

Bu düşünce, o beyefendinin kafasında kendiliğinden oluşmadı. Bunu sağlayan biz Çineliler olduk. Şöyle bir düşünün! Aydın’ın en popüler ilçesi; Çine. En meşhur ilçe takımı; Çine Madranspor. En medyatik siyasetçilerinin büyük çoğunluğu; Çineliler. En çok Çinelilerin düğünleri gündemde ve Çineliler öldükten sonra bile yayın organları tarafından yaşatılıyor.

Çine’nin Ege’den büyük olduğu imajından gurur duymuyor da rahatsız oluyorsanız, sakın ha suçlu aramayın. Bütün kabahat Çine basın emekçilerinin (!) Onlar yüzünden böyle oluyor; Çineli gazetecilerin kafalarına kafalarına vurun. Onları yok etmek, ezmek ve haddini bildirmek için; siyasetçisi, tüccarı, yöneticisi, oda başkanı, kooperatif başkanı ve hatta gazete patronu hep bir olun ve dışarıdan gazetecilik, televizyonculuk, radyoculuk, dergicilik vs. kisvesiyle ilçeye gelen söğüşçülere dört elle sarılın.

Belki bir arpa boyu yol kat edersiniz.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.


Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.