• 8 Aralık 2014, Pazartesi

Haydi bakalım

Çine’den kalabalık bir heyet ADÜ’nün yeni rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan’ı ziyaret edip Çine’de öğrenci sayısının artırılmasını talep etti.

AK Parti Çine İlçe Başkanı Mehmet Tosun, yönetim kurulu üyeleri ve Çine Esnaf Odası Başkanı Metin Uyar, Ziraat Odası Başkanı Osman Eşiyok, Şoförler Odası Başkanı Bircan Öter, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Celal Özden’in katıldığı ziyarette, talebe yanıtın çok olumlu olmadığı habere yansıdı.

ADÜ Rektörü Bircan’ın yakın dostu olan AK Parti Çine İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Muammer Abbak ve Çineli ADÜ SKS Daire Başkanı Fevzi Çavdar’ı da haber fotoğraflarında gördük. İlk tepki müspet olmasa da ısrarla bu talebin devam etmesi gerektiği kanısındayım. Yöneticilerimizin en büyük görevinin de “Israrla çalınan kapı bir gün mutlak açılır” sözüne uygun hareket etmesi olduğunu düşünüyorum.

GÜRKAN FERHATOĞLU

Çine Madranspor’un taraftarı karşısında oynadığı ilk maçta yenilmesinin çok önemli bir kayıp olmadığını düşünüyorum. Çünkü futbolda kaybetmek, kazanmak kadar doğal bir sonuç. Belki “Hiç değilse berabere kalsaydık” diye düşünenler de vardır. Sezon başından bu yana taraftarın önünde oynayamadıkları için kaybettikleri savunması yapan Antrenör Gürkan Ferhatoğlu, maçtan sonra özür dilemek zorunda hissetti. Çok doğru yaptı, tebrik ederim. Fakat yanlış olan bir gelişme yaşanıldığını da tüm Çinelilerin bilmesi gerekir. Çineli İşadamı Halit Güler, maçtan önce Çine Madranspor ile rakip takım Gölcükspor’u, maç bitiminde yemeğe davet etti. Rakip takım, “Hemen yola çıkacağız” diyerek kibarca teşekkür etti. Çine Madranspor’un yanıtı olumlu oldu. Yer ayırtıldı, hazırlıklar yapıldı. Kulağıma gelen bir duyuma göre Gürkan Hoca, “Yenildik, moralimiz bozuk” diyerek futbolcuları yemeğe göndermedi. Güler, ekmek arası köfte yaptırarak futbolcular kaldığı yere paket servis yaptırdı.

Çine Madranspor’un taraftarının önünde kaybetmesinden ziyade taraftarını kaybetmemesi gerekir. Sonraki maçı yener, mağlubiyeti telafi edebilirsiniz ama bu şekilde davranarak takıma karşı oluşacak kırgınlıkları önlemek pek mümkün değil. Sonra, “Çineliler takıma sahip çıkmıyor” diye sızlanılmasın. Yıllardır bu ve benzeri davranışlardan dolayı (Takımı yönetenler Çinelilere gereken önem ve değeri göstermediği için) kopmalar yaşandı. Bir süre sonra Çine Madranspor’un Çine’nin takımı olmadığını iddia edenler çıkarsa şaşırmam. Küstürülmedik insan neredeyse kalmadı.

Gürkan Hoca, geçmişte yapılan benzer hataları bir daha yenilemez, Çineli ile barışık olursanız seviniriz. Bize tepeden bakmayın. Unutmayın, siz saha içindeyken yüksekten bakma pozisyonu taraftarın oluyor. Daha mütevazi olur, iyi ilişkiler kurarsanız yönetimin arkanızda durmadığı zamanlarda bile Çine sizin arkanızda olur. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.


Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.