• 11 Temmuz 2011, Pazartesi

Çine yararına olan her şeye varız

Son günlerde hep olumsuz haberleri gündeme taşıdık. RES krizinde köylülerin coplanması, Bozdoğanlı Celep’in Çine’de öldürülmesi, Çineli Ayşe’nin çalınan emeği v.s.

Bunların yanı sıra ilçemizde güzel şeylerde oldu. Bana göre en güzel gelişme ise olağanüstü toplanan Çine Belediye Meclisi’nin aldığı yeni bir kaynak kiralanması için encümene yetki vermesiydi.

2003 yılı Aralık Ayı’ndan bu yana sürekli takip ettiğim Çine Belediye Meclisi’nde ilk kez bu kadar pozitif kararların alındığına ve pozitif tutumlar sergilendiğine şahit oldum.

Başkan Dinçer’in Meclisi bilgilendirmek için anlattığı çalışmalarla şehrin çehresinin değişeceğine, güzelleşeceğine de inancım arttı.

Toplantıyı gazeteci olarak AA Muhabiri Murat Şenbaklavacı ile birlikte izledik. Başkan Dinçer’in toplantının en önemli maddesine ilişkin bizden bir istirhamı oldu. Kiralanacak olan su kaynağı ile ilgili meclis gündeminde konuşulan rakamları haberleştirirsek birilerinin bu alışverişe çomak sokmasından endişe duyduğunu belirtti.

Bana göre başkan Dinçer son derece haklıydı. Birkaç defa su kaynağı alma girişiminde bulunan belediyenin benzer sıkıntıları yaşadığını geçmişte tanıklık etmiştik. O yüzden biz de rakamları habere taşımadık. Daha önce bozulan pazarlıkların tek sebebinin gazete haberlerine yansıyan rakamlar olmadığını, peynir-kurut ilişkisinden kaynaklandığını bilerek başkanın haklı isteğini yerine getirdik.

En başından bu yana bizden Çine yararına olan her isteği yerine getireceğimizi de her platformda söyledik. Yine söylüyoruz Çine’de, Çine halkının haber alma ve haber olma hakkını sağlamak, şehrin sorunlarının çözümüne ve gelişimine katkıda bulunmak amacıyla gazetecilik yapıyoruz. O yüzden Çine ve Çinelilerin yararına olan her şeye varız ve bu tür isteklerini yerine getiririz.

Keşke bugüne kadar bizden istenenler bu şekilde Çine menfaatine şeyler olsaydı ve biz de seve seve istekleri yerine getirebilseydik. Neyse çok şükür ki, bugünleri de gördük. Niyet Çine’ye ve Çineliye hizmet olduğu sürece daha güzel günler göreceğimizden şüphe yok.

İZNE AYRILIYORUM

İki yıldan bu yana izin kullanmadan yoğun bir tempo ile çalışıyorum. Üretkenliğimde azalma olduğunu hissetmem ve ailemin ısrarı ile yapılacak onca iş olmasına rağmen dokuz günlüğüne izne ayrılıyorum. 21 Temmuz Perşembe günü güzel haberlerle yeniden buluşmak dileğiyle; esen kalın.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.


Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.