• 9 Ağustos 2021, Pazartesi

Hep birlikte “yangın” olduk

Kaleme almak istediğim çok fazla konu vardı.

Aydın Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Çineli Altan Bilgen’in, resmi açıdan sorun olmasa da teamüllerle ve etik değerlerle uyuşmayan bir genel kurul yaparak koltuğunu koruma eylemini eleştirecektim. Bir önceki seçimde kendisine rakip olan iki adayın ve bir çok üyenin haberi olmadan sessiz sedasız koltuğu koruma girişimini ona yakıştıramadığımı belirtecektim. Görünür Altan Bilgen’in böyle şeylere tevessül etmeyeceği imajı çizdiğini hatırlatacak, göründüğü gibi olmaya ya da olduğu gibi görünmeye davet edecektim. Bu saatten sonra o koltukta işgalci konumunda olduğunu söyleyecek, istifa etmesinin kendisinin ve Çineliliğin imajı ve itibarı açısından daha iyi olacağı tavsiyesinde bulunacaktım…

AK Parti Çine Belediye Meclis Üyesi Muhammet Demir’in, son meclis toplantısında gündeme getirdiği, “Çine’ye maden organize sanayi bölgesi kurulsun” talebini değerlendirecektim. O’na, Çine’de zaten madenler için kurulmuş bir OSB olduğunu hatırlatacaktım. Çine OSB’ye bugüne kadar fabrikasını taşımadan Yolboyu Mahallesi içinde, yerleşim yerinde akciğer kanseri yapan tozu çevreye yayarak üretim yapmasının doğru olmadığını söyleyecektim. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü başta ilgili devlet kurumlarının kendisine sessiz kalmasının verdiği özgüvenle yaptığı çıkışın, “Yavuz hırsız ev sahibini bastırır” atasözüne denk geldiğini filan söyleyecektim. Gariban halkın, “zarar verirler” korkusu ya da “belki işe girerim” umuduyla ses çıkarmadığı üretim bölgesine yapılacak olan Çine Devlet Hastanesi binasında görev yapacak doktorların, hemşirelerin ve sağlık çalışanlarının tepkisiz kalmayacağı uyarısında bulunacaktım. Herkesi hedefleyen siyasi manevralarının ve yaklaşımlarının kendisini kimsesiz bırakacağını teorik olarak açıklayacaktım. Daha başka çok şey söyleyecektim…

Yangın oldu!

Akçaova ve çevresindeki mahallelerimizi tehdit etti. Çine’deki mücadelenin, etkin, etkili ve son günlerde yangınla mücadeleye en iyi örnek olduğunu söyleyebilirim. Dört tane bakan geldi. Aydın Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş başından sonuna kadar alanda bekledi. Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, kriz masasından ve bölgeden ayrılmadı. Bu tür yerlerde pek sık görmediğimiz Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu bile kriz masasına CHP Milletvekilleri ile birlikte geldi, bilgi aldı, poz verdi… Buraya yazılacak çok isim ve örnek gösterilecek çok eylem ve çaba var.

20 yılı aşkın süredir bölgede gazetecilik yaparım; böyle bir beraberlik, birliktelik ve seferberlik görmedim. Hep bir elden yangın bastırıldı, söndürüldü ve soğutuluyor.

Çine halkı olarak Harun’u Popstar yarışmasında birinci yaptığımızdan sonra ilk kez kenetlendik ve ilçemize “yangın” olduğumuzu gösterdik.

İlçemizde, bölgemizde ve ülkemizde yangınlar olmasın ama bizler yaşadığımız bu topraklara her zaman yangın (aşık) olmayı sürdürelim. Sosyal, ekonomik ve çevresel açıdan tüm yangınları söndürelim.

Tebrikler Çine halkı, teşekkürler Çine destekçileri!

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.


Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.