• 29 Ekim 2013, Salı

90. Yıl

Ne kadar onur verici bir histir ki, Cumhuriyetimizin 90. yılını kutluyoruz.

Son 10 yıldır yalnızca Cumhuriyet Bayramı değil tüm milli bayramlarımızda, devlet erkanımızda, hastalanma, dikkati başka yereçekmek için açılışlar yapma, kutlamaları erteleme furyası aldı başını yürüdü. Bu Cumhuriyet Bayramını da çeşitli bahanelerle kutlamayıp konunun farklı yerlere çekileceğine eminim.

Ben size asıl Cumhuriyet’imizin 90. yılını nasıl geçirdiğimizi hatırlatmak ister ve AKP’nin 2023 hedeflerinin ne olduğunu düşünmenizi isterim.

Cumhuriyet’in 90. yılında; emekli ve muvazzaf onlarca komutan ve gazeteci darbe yapma şüphesi nedeniyle, dişe dokunur kanıt olmadan ceza aldılar. Asıl darbe yapan Kenan Evren’in elinden öpüldü. Tabii göstermelik de bir dava açıldı. Cumhuriyetin 90. yılında Cumhuriyetçi komutan ve gazeteciler tutsak.

Cumhuriyetimizin 90. yılında; cumhur (halk), devlet tarafından Taksim’de, Ankara’da, Hatay’da, İzmir’de yerlerde sürüklendi, dövüldü, hakaret gördü, öldürüldü. Tüm bunlara rağmen cumhur zafer kazandı ve parkını inşaat lobisine kaptırmadı.

Cumhuriyetimizin 90. yılında; cumhurun elinden ormanı alındı 3. Köprü yapılacak diye ormanı, ağaçları, hayvanları telef edildi.

Cumhuriyetimizin 90. yılında; cumhurun üniversitesinin arazisi elinden alındı, ormanı kesilip yol yapıldı. Öğrenciler yerde sürüklendi, bazıları yaralandı.

Cumhuriyetimizin 90. yılında; sözüm ona demokrasi paketiyle, elinden andı alındı. Türbana özgürlük, dekolteye mahkumiyet verildi. Belirtmek isterim ki, türbana karşı değilim ama demokrasi için türbanı serbest bırakanlar, nüfuzunu kullanarak dekolte giyenlere baskı kurdurması ve işten attırması demokratlık değildir.

Cumhuriyetimizin 90. yılında; 100. yılının daha kötü geçmemesini umarım.

Bayramınız kutlu olsun. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.


Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.