• 10 Aralık 2012, Pazartesi

Topçam Madran Suyu

İnternette oluşturulmuş olan Topçam Madran Suyu sevenler grubunu canı gönülden destekliyorum. Ben de onlardan bir tanesiyim. Fakat, Çine’de sadece Topçam Madran Suyu satılsın başka birşey satılmasın demek hem hukuken hem de ticari anlamda doğru bir yaklaşım değil.
Çine’de sadece Topçam Madran satılsın başka da birşey satılmasın yaklaşımı yerine ufkumuzu biraz daha genişletip, Topçam Madran Suyu’nu Çine dışında başka nerelerde satabiliriz? Diye sorgulamalıyız. Şu an için Çine dışında satılıyor olsa da hala daha dar kapsamlı bir pazarda faaliyet göstermektedir.
Çine Topçam Madran’ı geliştirmek için;
1. Suyun kalitesini gösteren ambalajlama yapılmalı, pazarı genişletmeliyiz.

2. Topçam Madran İşletmesinin ve ÇİPAŞ’ın devlet dairesi gibi değil ticari şirket gibi yönetilmesi gerekir. İcabında yöneticiler hesap verebilir olmalıdırlar. Hesap vermeden yolsuzluk, hırsızlık vs... değil (bir Çinelinin Topçam Madran Su İşletmesine ve ÇİPAŞ’a böyle birşey yapma ihtimalinin olmadığını düşünüyorum.) belirlenen hedeflerde satış yapılmadığı zaman yönetimin herkese hesap vermesini kastediyorum.

3. Zira, hem yöneticilerin hem de çalışanların sabit maaşlarının düşük tutulup, yaptıkları iş kadar prim ödeme sistemine geçildiği takdirde verimin artacağını düşünüyorum. Prim sistemine göre değişmekle beraber bu sistemde çalışan kendi maaşının 3 katına kadar para kazanabilir.

4. Tüm bu faaliyetler, sen, ben, bizim oğlan toplanıp değil uzmanların ve profesyonellerin  önderliğinde yapılmalıdır.

5. Son olarak, Çine’de Çine’nin değerlerine sahip çıkmak için platform oluşturulmalıdır. Not: Dernekler kanununa göre birden fazla derneğin bir amaç için bir araya gelmesine platform denir. Dolayısıyla, Çine’de bulunan ne derneği olursa olsun, (buna Madran Spor da dahil, Deveciler Derneği de) toplanıp platform oluşturmalıdırlar. Bu dernekler tabiiki su satmayacaklar ama bir ortak paydada toplanılıp farkındalık yaratılacaktır.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.


Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.