• 24 Ocak 2012, Salı

19 Mayıs

Atatürk’ün resmi doğum tarihi bilinmediği için Atatürk 19 Mayıs’ı kendi doğum günü olarak ilan etmişti. Atatürk 19 Mayıs’a o kadar çok değer vermiş ki, 29 Ekim’i değil, 23 Nisan’ı değil 19 Mayıs’ı kendisine doğum günü olarak seçmiş.

İlk olarak 19 Mayıs’ı kaldırma nedenleri olarak soğuk havayı gösterdiler. Zannediyorum ya ayları karıştırdılar ya da meteorolojiden yanlış bilgi aldılar. Zira Nisan ayının Mayıs ayından daha soğuk olduğunu “23 Nisan” gösterilerine katılan ilkokul çocuklarına sorsalar söylerlerdi.
Sonra dediler ki, bizden önce çıkmış bir yasayı uyguluyoruz. “Vallahi de billahi de tek amacımız yasaları tam ve doğru uygulamak.” Aynen, 2006 senesinde TCK’da değişiklik yapıp ERBAKAN yasasını çıkarıp onu hiç tereddüt etmeden uyguladıkları gibi. (Erbakan yasası olarak ifade edilen değişiklik, belli şartlarda hürriyeti bağlayıcı cezaların evde çektirilmesini içeren değişiklikti. Erbakan bu sayede cezasını evde çekmişti.)

Bütün bunlara ek olarak, “Biz Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine yürümüyoruz, hızlı trenlerle koşuyoruz” dediler. Tabii, 2004 senesinde koşarken uzmanların uyarmasına rağmen düşüp hızlandırılmış trenle 41 ölü 80 yaralıya sebebiyet verildiğini de unutmamak gerekir.

Acaba 19 Mayıs kutlamalarını kaldırmak istemelerinin nedeni, 19 Mayıs’ın bizim için her şeyin başlangıcı olması mı? Yoksa Atatürk’ün doğum gününü 19 Mayıs olarak ilan etmesi mi?
Eğer Atatürk’ün doğum gününü kutlamayacaksak, başka birilerinin doğum günü mü kutlattırılacak?

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.


Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.