• 20 Kasım 2012, Salı

Aydın Büyükşehir Belediyesi (Cebimizden Çıkacak Paralar)

Büyükşehir olmanın güzel olduğunu düşünüyorsanız bunun bedellerini de ödemeye hazır olsanız iyi olur. Takdir edersiniz ki, bazı belediyelerin ve köylerin tüzel kişilikleri kaldırılacağı için ve ilçe belediyelerinin yetkilerinde sınırlandırma olacağı için bütçelerde de değişiklik olacaktır. Dolayısıyla, bizim cebimizden çıkan paralarda da değişiklikler olacaktır.

“Belediyelerce veya Belediyelere bağlı müesselerce aşağıdaki şekillerde inşa, tamir ve genişletmeye tabi tutulan yolların iki tarafında bulunan veya başka bir yola çıkışı olmaması dolayısıyla bu yoldan yararlanan gayrimenkullerin sahiplerinden meclis kararı ile Yol Harcamalarına Katılma Payı alınabilir”

Ayrıca, “Bu kanuna göre tüzel kişiliği kaldırılan köylerde, 26/5/1981 tarihli ve 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu uyarınca alınması gereken vergi, harç ve katılım payları 5 yıl süreyle alınmaz. Bu yerlerde içme ve kullanma suları için alınacak ücret 5 yıl süreyle en düşük tarifenin %25’ini geçmeyecek şekilde belirlenir. 10/7/2004 tarihli ve 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununun geçici ikinci maddesi ile köy tüzel kişiliği kaldırılarak mahalleye dönüştürülen yerlerde de bu fıkra hükmü uygulanır.”

Cebimizden çıkacak olan paralar bununla sınırlı kalmayıp yakın zamanda eklemeler yapılacağından eminim. İlk yazımda söylediklerimi tekrarlamak durumunda kalacağım ama Büyükşehir Belediyesi encümenine seçilecek olanlar konusunda dikkatli olunması gerektiğini düşünüyorum.  Çünkü, cebimizden çıkan paraları yönetecek olanlar onlar olacak.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.


Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.